Simpozionul „Iubirea creştină” la a treia ediţie

Simpozionul „Iubirea creştină” la a treia ediţie
În perioada 11-13 octombrie, peste 80 de elevi ai Colegiului Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa vor participa la cea de-a treia ediţie a simpozionului cu tema „Iubirea creştină”
Autor: Pr. prof. Nicolae Chiosa, Maria Avram
În perioada 11-13 octombrie, peste 80 de elevi ai Colegiului Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa vor participa la cea de-a treia ediţie a simpozionului cu tema „Iubirea creştină”. Coordonaţi de pr. prof. Nicolae Chiosa, tinerii se vor întâlni la pensiunea Casa Ecologică din Herculane, cu scopul de a trage concluziile celei de-a cincea ediţii a proiectului ecumenic „Da EurHome a EurHope”.

În parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Român Reşiţa, prima întâlnire importantă pentru tineri va fi vineri seara la Episcopia Caransebeşului, unde liceenii doresc să facă un popas pentru a-şi saluta ierarhul, pe Preasfinţitul Lucian Episcopul Caransebeşului.

Pe parcursul celor trei zile de simpozion, elevii vor participa la discuţii pe grupuri, rugăciuni şi jocuri. De asemenea, tinerii vor lua parte la o video-conferinţă oficiată de preotul romano-catolic Giorgio Paolini, având astfel ocazia de a vorbi direct cu prietenii lor italieni din parohia Borgo Santa Maria, parohie înfrăţită cu biserica cu hramul Naşterea Maicii Domnului din Reşiţa.

Dacă sâmbătă va fi o zi dedicată derulării activităţilor practice similare celor la care tinerii au luat parte vara aceasta în Centrul Giovanni Paolo II din Loreto, duminică va fi o zi dedicată sufletului, elevii participând dis-de-dimineaţă la Sfânta Liturghie şi având astfel ocazia de a se împărtăşi cu Sângele şi Trupul Domnului.

Pentru că ne dorim ca întâlnirile noastre să nu rămână doar la nivel de liceu şi să fie acţiunile bisericii şi întregii comunităţi, la această întâlnire au fost invitaţi şi elevi din şcoli partenere, cum ar fi Colegiul Economic al Banatului Montan şi Liceul General Dragalina din Oraviţa.

„Nu ne dorim ca proiectul „Da EurHope a EurHome'” sa fie doar o tabără de vară care durează 2 săptămâni pe an, în august, la Loreto, de aceea sunt invitaţi alături de noi toţi cei care au fost sau îşi doresc să fie implicaţi în acest proiect sau sunt curioşi sa vadă activităţile pe care grupurile noastre de tineri le desfăşoară în spiritul idealului ecumenic. Atmosfera taberei din Loreto nu ţine numai de centrul Giovanni Paolo II, aflat la mii de kilometri distanţă, ci şi de oamenii care sunt dispuşi să muncească împreună pentru unitate. Simpozionul Iubirea creştină nu este pentru elevi doar o oportunitate de a se întâlni, ci este o şansă de a continua să păşească împreună pe drumul unităţii, împărtăşind astfel spiritul de iubire şi înfrăţire specific ecumenismului.”, a precizat părintele profesor Nicolae Chiosa.

Data: 11 octombrie 2013 • Vizualizări: 667