Simpozionul „Tinerii Ortodocşi azi” în Protopopiatul Băile Herculane

Simpozionul „Tinerii Ortodocşi azi” în Protopopiatul Băile Herculane

Album foto
Sala de festivități a Protopopiatului Băile Herculane a găzduit o reuniune a centrelor de tineret de pe cuprinsul întregii protoierii
Autor: Anita Radics
În cadrul activităților desfășurate cu ocazia celei de-a treia ediții a simpozionului „Tinerii ortodocşi azi", organizat în cadrul Zielelor Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului, sala de festivități a Protopopiatului Băile Herculane a găzduit o reuniune a centrelor de tineret de pe cuprinsul întregii protoierii.

În cadrul acestei întâlniri, tinerii prezenţi, membri atât ai centrelor de tineret, cât şi ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte, au pregătit o serie de prezentări video, PowerPoint sau eseuri, pe tema „Duhovnicul, călăuză a tinereţii mele”. Materialele realizate prin contribuţia membrilor aparţinători ai câte unui centru de tineret au fost prezentate de un delegat al fiecărui grup prezent, prin expunerea opiniilor, a imaginilor şi a concluziilor tuturor tinerilor implicaţi în această lucrare.

Prezent la această activitate ca delegat al Episcopiei Caransebeșului și moderator al discuțiilor purtate cu și între tineri, părintele inspector al Departamentului de Tineret, Mihai Ciucur, a încurajat în rândul acestora, alături de preoții și profesorii de religie prezenți, libera exprimare și susținere a opiniei fiecăruia dintre tinerii prezenți. Părintele inspector a transmis tuturor, de asemenea, cuvântul de binecuvântare și purtarea de grijă al Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
În cea de-a doua parte a întâlnirii, a fost organizată o expoziție de fotografie ce a avut ca temă de actualitate şi subiect de discuţie „Tinereţe cu Hristos”. Ca sarcină a acestei expoziţii, fiecare centru de tineret a realizat câte un panou cu imagini sugestive tematicii propuse, surprinse pe parcursul desfăşurării activităţilor centrelor de tineret.

În finalul evenimentului, părintele inspector a oferit fiecărui grup prezent daruri din partea ierarhului şi a fost premiat, de asemenea, efortul centrelor de tineret pentru realizarea prezentărilor video şi a expoziţiilor de fotografie care au surprins în imagini şi mărturisiri, într-un mod autentic, tinereţea cu Hristos.

Aflat la cea de-a treia ediţie, simpozionul „Tinerii Ortodocşi azi” reuneşte anual membri din toate centrele de tineret existente în Episcopia Caransebeşului, fiind mai presus de toate, o ocazie prielnică a cunoaşterii şi apropierii tinerilor de Biserică, a dezvoltării acestora și a implicării în lucrările intensificate în ceea ce privește educarea noilor generații în Eparhia Banatului de Munte, misiune care se continuă şi în noul an civil 2017.

Data: 3 februarie 2017 • Vizualizări: 507