Simpozionul „Tinerii şi vocaţia sfinţeniei”

Simpozionul „Tinerii şi vocaţia sfinţeniei”
În perioada 15-17 octombrie se desfăşoară cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului în localitatea Sasca Montană ediţia a şasea a simpozionului pentru tineret cu tema „Tinerii şi vocaţia sfinţeniei”
În perioada 15-17 octombrie se desfăşoară cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului în localitatea Sasca Montană ediţia a şasea a simpozionului pentru tineret cu tema „Tinerii şi vocaţia sfinţeniei”. La simpozion participă tineri de la licee din Caransebeş, Reşiţa şi Timişoara însoţiti de profesorii lor de religie.

Ziua de sâmbătă, 16 octombrie a fost dedicată dezbaterilor pe tema abordată. Evenimentul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în biserica parohială cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Sasca Montană, la care au luat parte toţi participanţii la simpozion, după care a avut loc deschiderea lucrărilor. Cuvântul de deschidere a aparţinut părintelui Călin Ianchiş consilier social şi de tineret al Episcopiei Caransebeşului, după care părintele Nicolae Mirişan protopopul Reşiţei a lansat o meditaţie asupra temei propuse, la care tinerii participanţi au adresat întrebări preoţilor prezenţi despre tema propusă şi despre frământările din viaţa tinerilor creştini.

În după-amiaza aceleaşi zile, tinerii participanţi însoţiţi de părinţii însoţitori au vizitat mănăstirea „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Slatina-Nera, unde au servit masa şi discuţiile au continuat pe grupe, urmând în cursul serii ca tinerii să susţină un moment artistic, iar mâine manifestarea va culmina cu săvârşirea Sfintei Liturghii la care vor lua parte, iar mulţi ditre ei se vor împărtăşi cu dumnezeieştile Taine.Data: 16 octombrie 2010 • Vizualizări: 1458