Slujbă de Parastas pentru Înalt Preasfinţitul Epifanie la Catedrala episcopală din Caransebeş

Slujbă de Parastas pentru Înalt Preasfinţitul Epifanie la Catedrala episcopală din Caransebeş
Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat slujba Parastului pentru Înalt Preasfinţitul Epifanie, fost Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei
Autor: Serviciul Prezidial
Joi, 10 ianuarie 2013, la orele prânzului, în catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteaul” din Caransebeş, chiriarhul locului, Preasfinţitul Lucian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat o slujbă de Parastas pentru Înalt Preasfinţitul Epifanie, fost Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, trecut la cele veşnice în după-amiaza zilei de 7 ianuarie 2013.

Înalt Preasfinţitul Părinte Epifanie Norocel s-a născut pe 14 decembrie 1932 la Mălini, judeţul Suceava. În anul 1961 devine licentiat în Teologie la Academia Teologică din Sofia. De asemenea, a urmat studii de teologie la Bucureşti şi Moscova. Între anii 1965-1971 este profesor şi director la Seminarul Teologic Mănăstirea Neamţ, iar între 1971-1975 este stareţul Mănăstirii Neamţ. La La 9 noiembrie 1975 este hirotonit ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Tomisului şi Dunării de Jos. Totodată, pe pe 4 iulie 1982 este numit Episcop al Buzăului, iar la 8 noiembrie 2009 este înălţat la rangul de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, eparhie pe care a condus-o cu multă dragoste vreme de 30 de ani.

Slujba de înmormântare a ierarhului fost oficiată tot astăzi, 10 ianuarie 2013, în Catedrala arhiepiscopală din Buzău cu hramurile „Înălţarea Domnului” şi „Sfinţii Trei Ierarhi”, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de un sobor de ierarhi membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Trupul neînsufleţit se va odihni în cripta din acest sfânt lăcaş, pregătită din timpul vieţii.

Data: 10 ianuarie 2013 • Vizualizări: 1007