Slujbă de pomenire pentru Patriarhul Teoctist la Caransebeş

Slujbă de pomenire pentru Patriarhul Teoctist la Caransebeş

Album foto
Miercuri, 30 iulie, în Catedrala episcopală din Caransebeş, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat slujba Parastasului la 7 ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Patriarhul Teoctist
Autor: Serviciul Prezidial
Miercuri, 30 iulie, în Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba Parastasului la 7 ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Teoctist Patriarhul (†30 iulie 2007). La slujbă au participat credincioşi din municipiu de pe Timiş şi Sebeş, iar răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

Patriarhul Teoctist a păstorit Biserica Ortodoxă Română timp de 21 de ani, în perioada 1986-2007. A intrat în mănăstire în anul 1928, iar la 5 martie 1950 a fost hirotonit episcop-vicar patriarhal cu titlul Botoşăneanu. În anul 1962, la 28 iulie a fost înscăunat episcop la Arad, unde a păstorit 11 ani. În tot acest timp a avut o legătură cu Episcopia Caransebeşului, deoarece era cel care prezida examenele de admitere şi final de an, a Seminarului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş. Totodată cerceta periodic elevii seminarişti, veniţi la Caransebeş din eparhia Aradului.

Data: 30 iulie 2014 • Vizualizări: 785