Slujba Vecerniei în Parohia Comorâște

Slujba Vecerniei în Parohia Comorâște

Album foto
În după-amiaza duminicii a 7-a după Paști Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a efectuat o vizită pastorală în localitatea Comorâște din Protopopiatul Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
În după-amiaza duminicii a 7-a după Paști Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a efectuat o vizită pastorală în localitatea Comorâște din Protopopiatul Reșița. Aici Părintele Episcop s-a rugat împreună cu credincioșii acestei comunități parohiale la Slujba Vecerniei cu Litie. Ierarhul a săvârșit sfânta slujbă din ajunul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La momentul de rugăciune au fost prezente și autoritățile locale, dar și un grup de copii și tineri îmbrăcați în haine tradiționale, care au susținut un program artistic de cântece.

Preasfințitul Părinte Lucian le-a adresat la final un cuvânt de învățătură și i-a felicitat atât pe copii pentru dragostea lor de sfânta biserică, dar și pe părintele paroh și pe toți credincioșii acestei parohii pentru că sunt în unitate de credință și o păstrează vie și în acest colț de țară.

În Parohia Comorâște locuiesc aproximativ 500 de credincioși, care se roagă în Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, ridicată în anul 1820. În fața sfântului locaș se află și un monument ridicat în memoria eroilor români căzuți în Primul Război Mondial, ce a fost realizat în anul 1935.

Data: 21 mai 2018 • Vizualizări: 1530