Slujire și filantropie cu prilejul Zilei internaționale a copilului

Slujire și filantropie cu prilejul Zilei internaționale a copilului

Album foto
Cu prilejul Zilei internaționale a copilului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit Sf. Liturghie și a fost în mijlocul copiilor de la Complexul de Servicii Sociale al Episcopiei Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial

Cu prilejul Zilei internaționale a copilului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit Sfânta Liturghie și a fost în mijlocul copiilor de la Complexul de Servicii Sociale al Episcopiei Caransebeșului. Miercuri, 1 iunie, la orele dimineții Preasfinţia Sa înconjurat de un sobor şi preoţi şi diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş.

Cu acest prilej Ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Nicolae Udrescu, care îşi va desfăşura misiunea ca păstor de suflete la Parohia Sasca Română, Protopopiatul Moldova Nouă. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

După Sfânta Liturghie Preasfinţitul Părinte Lucian a săvârşit slujba de binecuvântare a paraclisului din cadrul Complexului de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului. Sfântul locaş ce poartă hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a suferit în ultima perioadă ample lucrări de amenajare şi înfrumuseţare.

Pentru osteneală și dăruire, la finalul slujbei de sfinţire, ierarhul a hirotesit întru iconom pe părintele Nicolae Codrea, directorul complexului social. În continuare copiii de la Centrul de Zi al complexului au prezentat un moment artistic cu ocazia zilei de 1 iunie, după care chiriarhul le-a oferit tuturor daruri.

„Dumnezeu a rânduit ca în acest an să binecuvinteze Episcopia Caransebeșului prin aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae în Duminica Tomii, de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și iată de 1 iunie sfințim o capelă închinată Sfântului Nicolae, unde își desfășoară activitatea mai mulți copii din familiile credincioșilor noștri din municipiul Caransebeș. Suntem și în anul educației religioase a tineretului creștin ortodox și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile, rugându-L să-i binecuvinteze pe toți copiii și tinerii ortodocși din eparhia noastră și din toată lumea”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul aşezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeș funcţionează două centre: „Centrul de Zi pentru Copii” şi „Centrul de Igienă pentru Mamă şi Copil”, singurul de acest gen, funcțional, în județul Caraș-Severin. În perioada următoare se va mai adăuga și „Centrul de educație și îngrijire”, care va funcționa în regim de creșă.Data: 1 iunie 2016 • Vizualizări: 692