Slujire arhierească în Duminica Slăbănogului

Slujire arhierească în Duminica Slăbănogului

Album foto
În Duminica a IV-a după Paşti, a Slăbănogului, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor Parohiei „Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Împărați Constantin și Elena” din oraşul Moldova Nouă
Autor: Serviciul Prezidial
Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat, în Duminica a IV-a după Paşti, a Slăbănogului, în mijlocul credincioşilor Parohiei „Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Împărați Constantin și Elena” din oraşul Moldova Nouă. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din localitate.

„Ne bucurăm întotdeauna când revenim în mijlocul preoților și credincioșilor din Moldova Nouă, ne bucurăm întotdeauna când revenim aici, în orașul capitală de pe Clisura Dunării și suntem întâmpinați cu aceeași dragoste și bunătate de toți credincioșii noștri, care în fiecare duminică și sărbătoare cercetează Sfînta Biserică și foarte mulți se împărtășesc cu Sfintele Taine. Într-adevăr am fost de mai multe ori în această parohie și iată, ne aflăm și în acest an, dacă vreți la odovania sărbătorii Sfinților Împărați Constatin și Elena, încheind aici șirul slujirilor arhierești în această săptămână cu totul sprecială închinată sfinților împărați, slujind în toate bisericile cu hramul Sfinților Împărați Constatin și Elena din episcopia noastră. Am început sâmbătăt trecută din Filia Ohaba, Parohia Cornereva și încheiem cele opt slujiri arhierești, astăzi 26 mai, în Duminica a IV-a după Paști, aici în această modestă, dar preafrumoasă și îngrijtă biserică din Moldova Nouă”, a arătat Preasfințitul Lucian în cuvântul adresat credinioșilor.

La slujbă au participat autorităţi locale, precum şi un număr impresionant de credincioşi din localitate. La final, Corul Episcopiei Caransebeşului a susţinut un concert de cântări pascale şi cântece închinate Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Toţi cei prezenţi au primit din partea chiriarhului iconiţe şi pliante cu viaţa Sfinţilor Împăraţi. Biserica parohială cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din oraşul nou al localităţii de pe Clisura Dunării s-a construit în anul 1996, iar între anii 2009-2010 a fost împobobită cu pictură.

La orele după-amiezii, Întâistătătorul Epiarhiei Caransebeșului, Preasfințitul Lucian, în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși, a sfințit și binecuvântat o troiță în centrul localității Berzasca. Aceasta a fost ridicată cu sprijinul d-lui Furdui Petru Nicolae, primarul comunei Berzasca, care a primit din partea ierarhului un act de cinstire. De asemenea, toți credinioșii prezenți au primit iconițe și pliante cu Sfinții Împărați Constatin și Elena.

Data: 27 mai 2013 • Vizualizări: 900