Slujire arhierească în Parohia Mehadia

Slujire arhierească în Parohia Mehadia

Album foto
În Duminica a XXVII-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Mehadia, Protopopiatul Băile Herculane
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a XXVII-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Mehadia, Protopopiatul Băile Herculane, unde a binecuvântat lucrările realizate la exteriorul bisericii parohiale. După slujba de sfinţire, Chiriarhul a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele paroh Petru Danci-Zarescu a fost hirotesit iconom, părintele slujitor Gabriel Băbuţă a fost hirotesit sachelar, iar ctitorii şi binefăcătorii bisericii au primit acte de cinstire din partea Ierarhului. La Sfânta Liturghie au participat autorităţi centrale şi locale precum şi un număr impresionant de credincioşi, alături de foarte mulţi copii şi tineri.

După oficierea Sfintei Liturghii, Chiriarhul a sfinţit şi binecuvântat Centrul de servicii comunitare „Sfântul Nicolae” din Mehadia. Acesta a luat fiinţă în urma unui parteneriat între Episcopia Caransebeşului şi primăriile din localităţile Mehadia şi Băile Herculane. Centrul oferă o masă caldă pentru treizeci şi cinci de persoane urmând ca pe viitor să se desfăşoare activităţi sociale pentru bătrânii din parohie şi nu numai.La final, Ierarhul a oferit daruri şi calendare asistaţilor acestui aşezământ social.

Biserica parohială cu hramurile „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” şi „Sfântul Ierarh Nicolae” din Mehadia a fost construită între anii 1838-1843. Mehadia, conform documentelor vremii, a servit pentru o perioadă ca şi sediu de protopopiat, arătând importanţa şi rolul deosebit pe care această localitate a avut-o de-a lungul istoriei, pentru Banatul montan. În apropierea bisericii parohiale îşi doarme somnul de veci marele cronicar bănăţean Preotul Ioan Stoica de Haţeg.


Data: 5 decembrie 2011 • Vizualizări: 1012