Slujire arhierească în Parohia Vârciorova

Slujire arhierească în Parohia Vârciorova

Album foto
În această Duminică, a 4-a din Postul Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Vârciorova, din Protopopiatul Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
În această Duminică, a 4-a din Postul Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Vârciorova, din Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a sfințit o troiță ridicată în apropierea bisericii parohiale, după care a oficiat Sfânta Liturghie alături fiind un sobor de preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie au participat autorități locale precum și un număr însemnat de credincioși dintre care foarte mulți copii și tineri înveșmântați în straie populare specifice zonei Văii Timișului. Pentru frumoasa lucrare pastoral-misionară părintele paroh Claudiu Velici a fost hirotesit de către chiriarh iconom-stavrofor, iar celor ce au fost alături de părintele Claudiu le-a fost oferită Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”. În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Lucian l-a hirotonit diacon pe Ionuț Valentin Vatră pe seama Catedralei Episcopale din Caransebeș.

„Ne bucurăm foarte mult că aici la Vârciorova există o lucrare frumoasă din punct de vedere spiritual, dar și o lucrare administrativ gospodărească. Constatăm că aici armonia dintre autoritatea bisericească și autoritatea locală funcționează foarte bine, în sensul că domnul primar al comunei Bolvașnița este și ctitorul troiței și întotdeauna răspunde afirmativ cerințelor părintelui paroh și a credincioșilor din această comunitate. Este o bucurie că astăzi biserica a fost arhiplină și L-am colindat pe Pruncul Divin, care se naște din nou pentru mântuirea noastră în ieslea din Betleem și dorește să se nască și în ieslea din inima și sufletul fiecăruia”, a arătat Părintele Episcop Lucian.

Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Vârciorova, a fost construită între anii 1778-1780, în stil baroc, din piatră și cărămidă, acoperită cu tablă de cupru. Biserica a fost târnosită la data de 25 septembrie 1955 de către Mitropolitul Vasile Lăzărescu. În anul 2010 o furtună s-a abătut asupra localității Vârciorova și a descoperit biserica. Doi ani s-a lucrat intens la refacerea locașului de cult și în 20 mai, 2012, Părintele Episcop Lucian a resfințit biserica.


Data: 11 decembrie 2017 • Vizualizări: 938