Slujire arhierească în prima Duminică după Botezul Domnului

Slujire arhierească în prima Duminică după Botezul Domnului
Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, se va afla în mijlocul obştii monahale de la Poaiana Mărului
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica de după Botezul Domnului, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, va oficia Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la Schitul Poiana Mărului, în biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Situată în peisajul turistic bănăţean din staţiunea Poiana Mărului, acest aşezământ monahal a luat fiinţă la iniţiativa preotului Dorel Fercea şi a credincioşilor din Parohia Măru înainte de Revoluţia din 1989. Lucrările începute au fost sistate, datorită opoziţiei regimului comunist, însă odată cu reînfiinţarea Episcopiei Caransebeşului, în anul 1994 cu binecuvântarea vrednicului de amintere episcopul Emilian Birdaş al Caransebeşului s-au reluat lucrările de ctitorire care s-au întrerupt la scurt timp din lipsa de fonduri. Reluarea construirii aşezământului monahal a început în anul 2000, când cu binecuvântarea Părintelui Episcop Laurenţiu al Caransebeşului s-au demarat lucrările de ridicare a bisericii mănăstireşti, finalizate doi ani mai târziu.

Biserica zidită în cadrul complexului monahal şi-a primit târnosirea la data de 24 iunie 2008 prin lucrarea mâinilor Preasfinţitului Lucian, Episcopul Caransebeşului, după osteneala de doi ani de zile a monahiei stareţe Olimpiada Tiliuţă împreună cu obştea de călugăriţe care a adus binecuvântarea şi liniştea mănăstirilor ortodoxe în Poiana Mărului a Văii Bistrei.

Osteneala vieţuitoarelor se îndreaptă spre definitivarea lucrărilor de amenajare a chiliilor, trapezei şi anexelor gospodăreşti. Printre activităţile administrative călugăriţele vieţuitoare se îndeletnicesc şi cu confecţionarea de veşminte preoţeşti. Cadrul natural şi aerul curat oferă pelerinului şi turistului momente de înălţare sufletească şi sănătate trupească în tinda mănăstirii de la Poiana Mărului.

Data: 11 ianuarie 2013 • Vizualizări: 1126