Slujire arhierească în Reșița

Slujire arhierească în Reșița

Album foto
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a rugat în ultima zi din anul civil împreună cu preoții și credincioșii Parohiei „Sfântul Vasile cel Mare şi Sfinţii Martiri Brâncoveni” din cartierul reșițean Moroasa Luncă
Autor: Serviciul Prezidial
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a rugat în ultima zi din anul civil împreună cu preoții și credincioșii Parohiei „Sfântul Vasile cel Mare şi Sfinţii Martiri Brâncoveni” din cartierul reșițean Moroasa Luncă. Fiind zi de sărbătoare foarte mulți credincioși au venit la sfânta biserică și l-au întâmpinat pe ierarh la orele dimineții în fața sfintei biserici. Părintele Episcop Lucian a sfințit două troițe ce au fost amplasate în curtea sfântului locaș. După slujba de sfințire Chiriarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, alături fiind un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Am ales să fim împreună cu credincioșii acestei parohii în ultima zi a anului 2017, an închinat sfintelor icoane, iconarilor și pictorilor bisericești. Am venit să anticipăm pe de-o parte hramul bisericii, iar pe de altă parte să sfințim cele două troițe în acest an, pentru că pe cele două cruci este zugrăvit chipul Mântuitorului Iisus Hristos răstignit, de aceea am socotit să încheiem frumos anul omagial al sfintelor icoane. Într-adevăr această curte a bisericii din inima Reșiței astăzi s-a înnobilat prin sfințirea celor două troițe”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Parohia cu hramurile „Sfântul Vasile cel Mare” şi „Sfinţii Martiri Brâncoveni” a fost înființată în anul 2002 și numără 1438 de familii și peste 4800 de credincioși. Piatra de temelie a locaşului de cult a fost pusă pe 4 martie 2007 de către Preasfințitul Părinte Lucian, iar lucrările de construire au debutat în primăvara anului 2008. Biserica din cartierul reșițean Moroasa Luncă a fost finalizată în anul 2014.

Data: 1 ianuarie 2018 • Vizualizări: 469