Slujire arhierească la Mănăstirea Nera

Slujire arhierească la Mănăstirea Nera

Album foto
Bucurie duhovnicească a trăit obștea monahală de la Mănăstirea Nera duminică, 25 martie
Autor: Serviciul Prezidial
Bucurie duhovnicească a trăit obștea monahală de la Mănăstirea Nera duminică, 25 martie. Întrucât anul acesta duminica a cincea din Postul Mare a coincis cu Praznicul „Bunei Vestiri”, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit Sfânta Liturghie în paraclisul „Buna Vestire” al mănăstirii. Foarte mulți credincioși au venit la așezământul monahal de lângă localitatea Sasca Montană pentru a primi binecuvântare și putere de continuare în urcușul spre Înviere. Părintele Episcop Lucian cu ocazia vizitei pastorale la mănăstirea Nera, de ziua celui de-al doilea hram, a săvârșit și 6 rasoforii înainte de Sfânta Liturghie.

„Cu mare bucurie am revenit la Mănăstirea Nera, care sporește și din punct de vedere numeric, dar cel mai important din punct de vedere spiritual. I-am cântat cu toții astăzi imne de laudă Maicii Domnului și ne-am alăturat Arhanghelului Gavriil care i-a zis Fecioarei Curate: «Bucură-te cea plină de dar, Marie Domnul este cu tine»”, a afirmat Preasfințitul Lucian la final.

Ierarhul a mai atras atenția că fără naștere de prunci, având-o ca model pe Maica Domnului, care a acceptat să-L nască pe Mântuitorul, noi nu ne putem asemăna cu Dumnezeu și nu vom putea dobândi mântuirea. „În toată țara au fost organizate procesiuni în ajunul praznicului Bunei Vestiri. Și noi la Reșița am avut o procesiune pentru viață, deoarece Maica Domnului a dat viață Fiului lui Dumnezeu, este cea care a acceptat ca în pântecele ei să se întrupeze Cuvântul Cel născut din veci, din Tatăl. De aceea cu ocazia Praznicului Bunei Vestiri, de ziua mamelor creștine și de ziua fecioarelor creștine s-au organizat aceste procesiuni, luând parte foarte mulți tineri, care au strigat, rugând societatea postmodernă să înțeleagă că fără naștere de prunci nu putem să dobândim mântuirea și nu ne putem asemăna cu Dumnezeu. O rugăm pe Maica Domnului să ne întărească și pe noi și să ne ajute să sporim întru cele bune și bineînțeles să ne ajute să mergem mai departe pe calea postului și să ne închinăm cu vrednicie Sfintei Învieri a lui Hristos, care este și învierea noastră”.

Sfânta slujbă a fost înfrumusețată la strană de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. Aşezământul monahal de la Nera apare la iniţiativa şi prin strădaniile domnului dr. Pavel Chirilă, originar din Slatina-Nera şi fost director al Asociaţiei Christiana din Bucureşti. În prezent, mănăstirea găzduieşte peste 80 de vieţuitoare. Pe lângă programul de rugăciune maicile prepară şi produse naturiste pentru tratarea unor afecţiuni trupeşti, dar şi pentru consum alimentar.


Data: 26 martie 2018 • Vizualizări: 1310