Slujire arhierească la Parohia din cartierul Pipirig-Caransebeș

Slujire arhierească la Parohia din cartierul Pipirig-Caransebeș

Album foto
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a ales ca la încheierea sărbătorilor de iarnă să fie alături de clericii și credincioșii parohiei din cartierul Pipirig al municipiului Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
Sărbătorile de iarnă au fost încununate în Parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” din Caransebeș de săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești în duminica după Botezul Domnului. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a ales ca la încheierea sărbătorilor din această perioadă să fie alături de clericii și credincioșii parohiei din cartierul Pipirig al municipiului. Ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială, la care au participat un număr mare de credincioși, alături de ei fiind și autoritățile locale. Foarte mulți dintre credincioși s-au apropiat și de Sfântul Potir la momentul potrivit. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„În această duminică în care Mântuitorul ne îndeamnă la pocăința autentică pentru a câștiga Împărția cerurilor, suntem aici cu bunii noștrii credincioși care s-au ostenit să ridice în acest cartier foarte mare, o biserică închinată Pogorârii Duhului Sfânt. Le mulțumim tuturor ctitorilor și binefăcătorilor acestui locaș de rugăciune și-L rugăm pe Arhiereul Cel veșnic să ne dăruiască și nouă inimă înfrântă și smerită să avem pocăință autentică, o credință dinamică și activă ca să putem împlini tot ceea ce ne este dat, să ne facem slujba deplin și să încercăm să ducem o viață în conformitate cu Evanghelia Mântuitorului. Evanghelia lui Hristos și morala creștină nu au culoare confesională și de aceea trebuie să îi iubim pe toți oamenii și să ne rugăm ca toți să vină la cunoștința adevărului, pe calea cea bătătorită de sfinții apostoli și de sfinții părinți ai bisericii noastre”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Înfiinţată în anul 1995, Parohia Pipirig are ca praznic ocrotitor sărbătoarea Rusaliilor și este una din importantele comunităţi ortodoxe din Caransebeş, situându-se în zona blocurilor din municipiul de pe Timiş şi Sebeş. Locul pentru construcţia bisericii a fost binecuvântat de episcopul Emilian Birdaş, în anul 1995, iar piatra de temelie a bisericii a fost aşezată în anul 2006, la praznicul „Pogorârii Sfântului Duh”, de către Preasfinţitul Părinte Lucian. În data de 18 decembrie 2010, biserica cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” a fost târnosită de Preasfinţitul Părinte Lucian alături de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.


Data: 8 ianuarie 2017 • Vizualizări: 1814