Slujire arhierească la Parohia Padina Matei

Slujire arhierească la Parohia Padina Matei

Album foto
În Duminica a 21-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Padina Matei
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a 21-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Padina Matei, Protopopiatul Moldova Nouă. Cu acest prilej Preasfinția Sa înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”. La sfânta slujbă au fost un număr însemnat de credincioși, foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în haine populare specifice zonei, printre care și autorități locale. La momentul potrivit cei care s-au pregătit au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Marian Ovidiu Sarchiz a fost hirotesit iconom, pentru statornicia și grija care o poartă de parohia sa. De asemenea ctitorilor și celor care se implică în întreținerea sfântului locaș, ierarhul le-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Ierarh Antim Ivireanu”. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„După 7 ani suntem din nou împreună cu preotul și credincioșii din această parohie, foarte izolată, din Munții Locvei. Ne-am bucurat să vedem aici un preot statornic și răbdător, un preot jertfitor, care păstrează candela rugăciunii și a slujirii mereu aprinsă și de asemenea ne-am bucurat să vedem tineri și copii, îmbrăcați în haine de sărbătoare și foarte mulți s-au pregătit să primească Sfintele Taine. Vedem astfel, că și biserica vie din sufletele credincioșilor de aici este consolidată și îl rugăm pe Mântuitorul Hristos să ocrotească această parohie, iar sămânța Cuvântului să aducă rod însutit în inimile bune și curate ale acestor oameni minunați”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Padina Matei a fost construită în anul 1872. Lucrări ample de renovare, atunci când a fost și pictată biserica s-au efectuat între anii 1984-1988. Sfântul locaș a fost târnosit de către vrednicul de pomenire Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, în anul 1988.

La orele după-amiezii Preasfințitul Lucian a sfințit o troiță ce a fost amplasată în curtea Spitalului Orășenesc din Moldova Nouă. La sfânta slujbă au fost prezenți, conducerea spitalului, autorități locale, cadre medicale, precum și pacienți. Cu această ocazie ierarhul a intrat și la bolnavii din saloane oferindu-le iconițe, binecuvântându-i și împărtășindu-le un cuvânt de mângâiere.


Data: 17 octombrie 2016 • Vizualizări: 1636