Slujire Chiriarhală în Duminica a VI a după Paşti

Slujire Chiriarhală în Duminica a VI a după Paşti
În Duminica a VI a după Paşti, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului va sluji în parohiile Măureni şi Gherteniş din protopopiatul Reşiţa
Autor: Serviciul Secretariat
Duminică, 9 mai 2010, Preasfinţitul părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului se va afla în mijlocul credincioşilor din parohiile Măureni şi Gherteniş din protopopiatul Reşiţa.

Începând cu orele 9.30, Preasfinţia Sa va sluji dumnezeiasca Liturghie la parohia Măureni, păstorită de părintele Aurel Radics. După oficierea dumnezeieştii Liturghii, Ierarhul va ţine un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi, după care va vizita şantierul bisericii parohiale aflată în construcţie.

Având în vedere că satul Măureni a fost o localitate locuită de persoane de altă naţionalitate şi confesiune, nu a existat biserică ortodoxă. După revoluţia din decembrie 1989, la plecarea germanilor şi a maghiarilor din sat, localitatea a fost populată de persoane cu naţionalitate română şi de confesiune creştini ortodocşi. În consecinţă Înaltpreasfinţitul Mitropolit Laurenţiu al Ardealului, în calitatea de episcop al Caransebeşului a pus piatra de temelie pentru o biserică ortodoxă în comuna Măureni. Actualmente, lăcaşul de cult de află în construcţie, la faza de zidărie. Până la finalizarea bisericii, însă credincioşii ortodocşi, alături de părintele paroh se roagă într-un paraclis amenajat, lângă şantierul bisericii.

În după amiaza aceleieşi zile, începând cu orele 17.00, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian va săvârşi slujba Vecerniei la parohia Gherteniş din protopopiatul Reşiţa, păstorită de preotul Vasile Păvălaşc, unde va ţine şi un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi.

În ambele parohii Ierarhul va purta discuţii cu membrii consiliului parohial şi va vizita şi casele parohiale.

Data: 6 mai 2010 • Vizualizări: 1295