Slujire chiriarhală în Duminica a XIX-a după Rusalii

Slujire chiriarhală în Duminica a XIX-a după Rusalii
În Duminica a XIX-a după Rusalii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului va oficia Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Parohia Rusca, Protopopiatul Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a XIX-a după Rusalii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului se va afla în mijlocul credincioşilor din Parohia Rusca, Protopopiatul Caransebeş. Cu acest prilej, ierarhul înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi va săvârşi Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. În cadrul Sfintei Liturghii va fi hirotonit şi instalat ca preot paroh, diaconul Bogdan Boicu de la catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş.

Localitatea Rusca este atestată documentar în anul 1430 iar biserica parohială cu hramurile „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a fost construită între anii 1842-1845 în stil baroc provincial. Pictura iniţială a fost realizată de Nicolae Popovici din Caransebeş, înlocuită cu pictura lui Ioan Băleanu din 1946, iar în 1996 a fost pictată din nou de Ioan Cosma din Timişoara.


Data: 27 septembrie 2013 • Vizualizări: 1124