Slujire chiriarhală în Duminica a XVII-a după Rusalii

Slujire chiriarhală în Duminica a XVII-a după Rusalii
În Duminica a XVII-a după Rusalii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului se va afla în mijlocul credincioşilor din Parohia Verendin, Protopopiatul Băile Herculane
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a XVII-a după Rusalii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului se va afla în mijlocul credincioşilor din Parohia Verendin, Protopopiatul Băile Herculane. Cu acest prilej, Ierarhul înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, va săvârşi Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”.

De asemenea în cadrul Sfintei Liturghii va fi hirotonit şi instalat ca paroh, pr. diacon Cocie Zaharia Marian. Pr. diac. Cocie Zaharia Marian de la catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeş a fost numit preot paroh la Verendin în cadrul şedinţei Permanenţei Consiliului Eparhial din data de 11 februarie 2013.

Localitatea Verendin este atestată documentar în anul 1439 şi a avut o biserică de lemn construită în anul 1791 şi reclădită din temelii în anul 1841. Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Verendin este construită în stil baroc şi a fost târnosită în 13 iulie 2008 de Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian.

Data: 15 februarie 2013 • Vizualizări: 1177