Slujire chiriarhală în Duminica a XXII-a după Rusalii

Slujire chiriarhală în Duminica a XXII-a după Rusalii
În Duminica a XXII-a după Rusalii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, se va afla în mijlocul credincioșilor din Parohia Vrani, Protopopiatul Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a XXII-a după Rusalii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, se va afla în mijlocul credincioșilor din Parohia Vrani, Protopopiatul Reșița. Cu acest prilej ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi va oficia Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, în cadrul căreia va hirotoni și instala ca preot paroh, pe seama acestei parohii, pe diaconul Nicolae Ionescu.

Biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vrani a fost construită între anii 1804-1808, în stil baroc, din piatră și cărămidă, în vremea păstoririi preotului Pavel Popovici. Iconostasul este de lemn și a fost sculptat de I. Bosioc. Turnul a fost reconstruit din cărămidă în anul 1880, iar acoperișul este din tablă de cupru. Pictura, ulei pe zid, a fost executată de Nicolae Popovici în 1927.

Data: 1 noiembrie 2013 • Vizualizări: 1392