Slujire chiriarhală în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi

Slujire chiriarhală în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi
În Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului va târnosi biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Răcăşdia, Protopopiatul Oraviţa
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului va târnosi biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Răcăşdia, Protopopiatul Oraviţa. După slujba de târnosire, Chiriarhul va oficia Sfânta Liturghie arhierească alături de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

Biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Răcăşdia a fost construită între anii 1770-1778, în vremea preotului Miclău, fiind sfinţită de episcopul Vichentie Popovici în data de 15 decembrie 1778.

Pictura bisericii parohiale a fost realizată în anul 1903 de către pictorul Filip Matei. În anul 1927 a fost restaurată de acelaşi pictor iar în 1967 pictorul Ion Minulescu din Bucureşti restaurează din nou pictura. Ultima restaurare a picturii a avut loc în anul 2011 de pictorul restaurator Igor Isac din Oraviţa.

În ultima perioadă biserica parohială a suferit ample lucrări de renovare şi înfrumuseţare prin osteneala părintelui paroh Gheorghe Ţibuleac şi prin contribuţia autorităţilor locale şi a bunilor săi credincioşi.

Data: 17 februarie 2012 • Vizualizări: 1265