Slujire chiriarhală în Parohia Ohaba-Mâtnic

Slujire chiriarhală în Parohia Ohaba-Mâtnic

Album foto
La sărbătoarea „Sfântului Apostol Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan”, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a sfinţit pictura bisericii parohiale, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”
Autor: Serviciul Prezidial
La sărbătoarea „Sfântului Apostol Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan”, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a poposit în mijlocul credincioşilor Parohiei Ohaba-Mâtnic din Protopopiatul Caransebeş. Cu acest prilej a sfinţit pictura bisericii parohiale, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, după care a săvârşit Sfânta Liturghie fiind înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Petru Ciorogariu a fost hirotesit iconom, iar toţi ctitorii şi binefăcătorii locaşului de cult au primit din partea Chiriarhului ordinul eparhial „Diploma de onoare Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” şi acte de cinstire.

În cuvântul său de învăţătură, adresat credincioşilor, Ierarhul a precizat: „Ne bucurăm să fim împreună în a treia zi de Crăciun, ca şi anul trecut, în parohia dumneavoastră. Într-adevăr, anul trecut nu am săvârşit Sfânta Liturghie, dar am participat la un festival de colinde şi cântece închinate preznicului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, dar şi celorlalte praznice care urmează acestui slăvit praznic, Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului, Sfântul Vasile, Boboteaza şi Sfântul Ioan Botezătorul. Anul trecut ne-am bucurat să vedem biserica arhiplină la acel festival de colinde şi cântece, închinate Naşterii lui Hristos, şi nu credeam ca peste un an să revenim îm mijlocul dumneavoastră, tot a treia zi de Crăciun, la pomenirea Sfântului Arhidiacon Ştefan, la Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie şi să binecuvântăm acestă pictură care înfrumuseţează, împodobeşte, luminează şi deschide interiorul acestei biserici, căci ce sunt icoanele decât ferestre spre divinitate şi eternitate. De aceea, ne bucurăm foarte mult că părinte paroh Petru Ciorogariu, care astăzi a primit distincţia de iconom, împreună cu dumneavoastră cei care aţi primit acte de cinstire, dar şi ceilalţi, toţi împreună ca şi o mare familie creştină, v-aţi mobilizat şi iată, într-un timp record, o turmă cuvântătoare mică a reuşit să facă minuni mari în această biserică binecuvântată”.

La Sfânta Liturghie au participat autorităţi locale precum şi numeroşi credincioşi şi credincioase, care la momentul potrivit s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de către corul Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi din Lugoj condus de prof. Alina Bogoevici.Biserica parohială cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Ohaba-Mâtnic, Protopopiatul Caransebeş, a fost ridicată la începutul secolului al XIX-lea, iar între anii 2010-2011 a fost împodobită cu o frumoasă pictură. Părintele Petru Ciorogariu păstoreşte cu multă dragoste şi dăruire acestă parohie din anul 2006 până în prezent.

Data: 28 decembrie 2011 • Vizualizări: 1415