Slujire chiriarhală la Catedrala episcopală din Caransebeş

Slujire chiriarhală la Catedrala episcopală din Caransebeş

Album foto
Vineri, 12 iunie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală cu „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Vineri, 12 iunie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală cu „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş. Înainte de slujba Sfintei Liturghii ierarhul a sfinţit 20 de antimise. În cadrul Sfintei Liturghii chiriarhul a hirotonit preot pe diaconul Petru Danci pe seama parohiei Zorile din protopopiatul Caransebeş.

Antimisul este o bucată de pânză de in sau mătase și este de formă pătrată sau dreptunghiulară (50/60 cm) pe care este imprimată icoana Punerii în mormânt a Mântuitorului. În Antimis se găsesc cusute părticele de sfinte Moaște. Pe Antimis se pun Potirul și Discul în timpul Liturghiei și numai pe el se face sfințirea Darurilor. Fără antimis nu se poate săvârși Sfânta Liturghie. În biserică, antimisul se păstrează în altar, pe Sfânta Masă, sub Sfânta Evanghelie, iar când Sfânta Liturghie se oficiază în aer liber, el ține locul Sfintei Mese (după cum îi arată și numele).

Data: 13 iunie 2015 • Vizualizări: 829