Slujire chiriarhală la Catedrala istorică din Caransebeș

Slujire chiriarhală la Catedrala istorică din Caransebeș

Album foto
Vineri, 26 iunie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor Catedralei istorice „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
Vineri, 26 iunie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor Catedralei istorice „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș. Cu acest prilej ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a hirotonit întru diacon pe teologul Ciprian Ion Graure, ce urmează a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Petrilova din Protopopiatul Moldova Nouă. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Catedrala istorică „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Caransebeş are o istorie bogată, cu realizări şi evenimente importante pentru Caransebeş şi pentru trecutul întregului Banat. În această catedrală au fost instalaţi toţi episcopii Caransebeşului, iar până la reînfiinţarea Eparhiei în anul 1994 a fost singura biserică ortodoxă pentru credincioşii din Caransebeş. Ridicată pe locul unei mănăstiri din lemn, datată din 1444, biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” a avut în apropiere prima școală de diaconi din zona Banatului Montan, tot aici închegându-se și prima bibliotecă a orașului.


Data: 27 iunie 2015 • Vizualizări: 707