Slujiri arhierești în Episcopia Caransebeșului

Slujiri arhierești în Episcopia Caransebeșului
Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, va participa la hramurile mănăstirilor Piatra Scrisă și Bogâltin
Autor: Serviciul Prezidial
La prăznuirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, se va afla în mijlocul obștii monahale de la Schitul Bogâltin, care își va sărbători hramul. Cu acest prilej, ierarhul cărășean, va oficia Sfânta Liturghie.

Schitul Bogâltin izvorăşte din dorinţa credincioşilor de a avea locaş binecuvântat în preajma munţilor Cornerevei unde călugării să se roage neîncetat pentru lume. Piatra de temelie a bisericii s-a pus în anul 1949, construcţia schitului fiind dirijată şi executată de ctitorul Ioan Rădulescu cu sprijinul credincioşilor din Bogâltin, Cornereva şi de pe Valea Almăjului. Târnosirea bisericii s-a făcut în ziua de 8 iulie 1959 de către Vasile Lăzărescu, mitropolitul Banatului. În anul 2008 Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebeşului a schimbat destinaţia mănăstirii transformând-o în mănăstire de călugăriţe, care actualmente întreprind lucrări de consolidare a bisericii şi de înfrumusețare a ansamblului monahal.

În Duminica I după Rusalii, a Tuturor Sfinților, Preasfințitul Lucian va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Piatra Scrisă cu prilejul sărbătoririi hramului. În fiecare an, credincioşii din zonă participă la tradiționalul pelerinaj la icoana Sfintei Treimi de la Piatra Scrisă. Prin grija Centrului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului şi prin aportul întregii obşti monhale, la noua biserică a mănăstirii s-au făcut lucrări de finisaj fiind pregătită de pictură. S-a introdus încălzirea centrală şi s-a amenajat un pangar în interiorul bisericii. La terminarea acestor lucrări a avut loc târnosirea bisericii, la 22 iunie 2008, la sărbătorirea hramului, de către Întâistătătorul Episcopiei Caransebeșului, Preasfinţitul Lucian.

În aceeași zi, la orele după-amiezii, ierarhul se va afla în mijlocul credincioșilor Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Caransebeș, Valea Cenchii, unde va oficia Slujba de Târnosire a bisericii parohiale.

Data: 28 iunie 2013 • Vizualizări: 1598