Slujiri arhierești închinate Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena în Episcopia Caransebeșului

Slujiri arhierești închinate Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Cu prilejul prăznurii Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a poposit duhovnicește zilele acestea în Filia Ohaba și în Parohia „Sfinții Împăraţi Constantin şi Elena” din Oțelu Roșu
Autor: Serviciul Prezidial
Cu prilejul prăznurii Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a poposit duhovnicește zilele acestea în Filia Ohaba, Parohia Cornereva din Protopopiatul Băile Herculane și în Parohia „Sfinții Împăraţi Constantin şi Elena” din orașul Oțelu Roșu, Protopopiatul Caransebeș.

Astfel, sâmbătă, 18 mai, la orele dimineții, Preasfinţitul Lucian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat lângă biserica cu hramul „Sfinții Împăraţi Constantin şi Elena” din Filia Ohaba. La slujbă au participat un număr însemnat de credincioşi precum şi autorităţi locale. Bisericuţa cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” a fost ctitorită de familia Măran, iar sfinţirea acesteia a avut loc la data 21 mai 2000 de către ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, la vremea aceea fiind episcop al Caransebeşului.

În Duminica a III-a după Paşti, a Mironosițelor, ierarhul Banatului Montan, Preasfințitul Lucian, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din orașul Oțelu Roșu. De asemenea, a sfinţit noua clopotniţă, a binecuvântat lucrările exterioare efectuate la sfânta biserică și a inaugurat noul magazin diecezan din localitate.

„În Episcopia Caransebeșului avem opt biserici cu hramul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, iar în această săptămână ne-am propus să slujim la fiecare biserică care îi are ca și ocrotitori pe sfinții împărați. Dacă ieri am slujit Sfânta Liturghie la Ohaba Cornerevei, iată astăzi, duminică, 19 mai, suntem aici în capitala Văii Bistrei, la Oțelu Roșu, în biserica din centrul orașului închinată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. În zilele următoare vom sluji în fiecare biserică, încheiind în duminica viitoare, 26 mai, la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Moldova Nouă. Avem o săptămână specială, după Săptămâna Luminată, după Zilele credinței și culturii în Caraș-Severin, iată o a treia săptămână luminată și specială pentru eparhia noastră cu slujiri și popasuri duhovnicești în toate bisericile și parohiile din episcopia noastră ocorotite de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, a arătat chiriarhul în cuvântul său.

La slujbă au participat autorităţi judeţene şi locale, precum şi un număr impresionant de credincioşi, iar în cadrul acesteia părintele paroh Liciniu Gheorghe Oltean a fost hirotesit iconom-stavrofor. La final, Corul Episcopiei Caransebeşului a interpretat un buchet de cântări închinate Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Data: 19 mai 2013 • Vizualizări: 1429