Slujiri arhierești la sfârșitul primei săptămâni din Postul Mare

Slujiri arhierești la sfârșitul primei săptămâni din Postul Mare

Album foto
Prima săptămână de rugăciune și pocăință din Postul Mare s-a încheiat cu săvârșirea, de către Părintele Episcop Lucian, a Liturghiei Darurilor înainte sfințite și a Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur
Autor: Serviciul Prezidial
În prima vineri din Postul Mare, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a săvârşit Liturghia Darurilor înainte sfinţite la biserica Protopopiatului Caransebeș, cu hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim”. La Liturghie, au participat elevi seminariști și studenți teologi, dar și un număr însemnat de credincioși, o parte dintre aceștia încununând prima săptămână din Postul Mare cu bucuria împărtășirii cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru, Iisus Hristos.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului. După Sfânta Liturghie Părintele Episcop Lucian a binecuvântat coliva pregătită pentru sâmbăta Sfântului Teodor.

În sâmbăta Sfântului Teodor, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, la Catedrala „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Potrivit tradiției, Preasfinția Sa a oficiat şi slujba Parastasului de obşte, pomenind și pe făuritorii Marii Uniri de la 1918.

În Duminica întâi din Post, Duminica Ortodoxiei, credincioșii sunt invitați să participe la Procesiunea Tinereții, procesiune la care tineri, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, dar și ai centrelor de tineret din Eparhia Caransebeșului, vor purta icoane, ca semn al bucuriei sfinte de a fi creștini ortodocși, pornind de la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” până la Catedrala episcopală, acolo unde Preasfințitul Părinte Lucian va săvârși Sfânta Liturghie.

Data: 24 februarie 2018 • Vizualizări: 1245