Slujiri arhiereşti în Valea Almăjului

Slujiri arhiereşti în Valea Almăjului
La praznicul „Schimbării la Faţă” a Mântuitorului Iisus Hristos, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, va participa la hramul Mănăstirii Almăj-Putna
Autor: Serviciul prezidial
La praznicul „Schimbării la Faţă” a Mântuitorului Iisus Hristos, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, va participa la tradiţionalul hram al Mănăstirii Almăj-Putna, unde va săvârşi Sfânta Liturghie arhierească în paraclisul de vară amenajat în incinta mănăstirii. Situată în frumoasa Vale a Almăjului, Mănăstirea Almăj-Putna din Episcopia Caransebeşului găzduieşte o oază de linişte şi duhovnicie pentru credincioşii din această zonă. Şi în anul acesta, ca în fiecare an, sunt aşteptaţi la praznicul „Schimbării la Faţă” a Mântuitorului Iisus Hristos, sute de credincioşi pentru a trece pragul acestei mănăstiri, şi pentru a participa la rugăciunile şi slujbele care se oficiază de către preoţii şi monahii de aici.

Valea Almăjului a reprezentat întotdeauna o zona aparte a Banatului montan, aceasta a făcut parte din cele opt districte medievale bănăţene privilegiate. În zonă nu se găseşte nici o aşezare urbană, localitatea Bozovici suplinind rolul acesteia, totodată, zona nu este străbătută de nici o cale ferată, locuitorii au acces doar la o şosea naţională. Din punct de vedere etnografic şi folcloric zona este deosebit de bogată, complexul mulinologic de pe Valea Rudăriei fiind un exemplu concludent.

În Duminica a VIII-a după Rusalii, Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Lucian, va fi prezent în mijlocul credincioşilor Parohiei Prilipeţ din Protopopiatul Băile-Herculane. Cu ocazia acestei vizite pastorale va oficia, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta Liturghie arhierească. Biserica parohială are hramul „Adormirea Maicii Domnului” şi este păstorită din anul 1980 de către părintele Pavel Iovănescu.

Data: 4 august 2011 • Vizualizări: 1469