Slujiri chiriarhale în Duminica a XIII-a după Rusalii

Slujiri chiriarhale în Duminica a XIII-a după Rusalii
În Duminica a XIII- după Rusalii Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului va resfinți biserica schitului Vărădia
Autor: Serviciul prezidial
În Duminica a XIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului va oficia slujba de resfințire a bisericii schitului Vărădia cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt” și Sfânta Liturghie arhierească alături de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Actualul așezământ monahal este așezat lângă ruinele vechii mănăstiri de la Vărădia , mănăstire ce datează din secolul al XV-lea, construită pe dealul Chiliilor, situată pe locul străvechii așezări dacice Arcidava. Mănăsirea Vărădia a fost distrusă de turci și refăcută în secolul al XVIII-lea. Biserica mănăstirii cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt” a fost finalizată și sfințită în anul 1754 de către Episcopul Vichentie Popovici al Vârșețului.

În data de 6 iunie 2004, Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebeșului decide reactivarea schitului de la Vărădia și aducerea părintelui ieromonah Fanurie Jugariu ca egumen al așezământului. Părintele egumen Fanurie a început renovarea bisericii și construirea unui ansamblu mănăstiresc, dorind să mențină aprinsă candela rugăciunii și a vieții monahale în aceste locuri.

În seara aceleași zile, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian va cerceta filia Iertof din cadrul parohiei Ciortea, unde va săvârși slujba vecerniei în biserica parohială cu hramul Învierea Domnului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Data: 20 august 2010 • Vizualizări: 1482