Slujiri şi participări Chiriarhale în perioada 21 - 25 mai 2010

Slujiri şi participări Chiriarhale în perioada 21 - 25 mai 2010
În perioada 21 - 25 mai 2010, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian va sluji în mai multe parohii din eparhie şi va face o vizită misionară în Serbia
Autor: Serviciul Prezidial
La praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului va sluji la parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Moldova Nouă. Cu acest prilej Preasfinţia Sa, va oficia începând cu ora 9.oo, slujba de sfinţire a picturii bisericii parohiale, după care va săvârşi Sfânta Liturghie arhierească.

În după-amiaza aceleaşi zile, Chiriarhul va face o vizită pastorală la parohia „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă, prilej cu care va oficia slujba vecerniei şi va rosti un cuvânt de învăţătură.

Sâmbătă, 22 mai 2010, Preasfinţitul Episcop Lucian, va oficia începând cu ora 9.oo, Sfânta Liturghie arhierească, la parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Caransebeş. După oficierea Sf. Liturghii, Ierarhul va sfinţi noua troiţă din incinta Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş.

La praznicul Rusaliilor, Preasfinţia Sa va oficia Sfânta Liturghie în biserica parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Caransebeş. Cu acest prilej, Ierarhul va cerceta stadiul lucrărilor de ctitorire a bisericii parohiale.

În a doua zi de Rusalii, la praznicul Sf. Treimi, Întâistătătorul eparhiei va participa la Sfânta Liturghie, oficiată la demisolul catedralei „Învierea Domnului” din Caransebeş cu prilejul absolvirii cursurilor seminariale şi universitare a promoţiilor 2009 a Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” şi a Facultăţii de Teologie din Caransebeş.

Marţi, 25 mai 2010, la invitaţia Preasfinţitului Părinte Episcop Daniil al Daciei Felix, o delegaţie a Episcopiei Caransebeşului, formată din clerici ai eparhiei şi condusă de Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, va face o vizită misionară la românii ortodocşi din sudul Dunării, în oraşul Negotin - Serbia, unde se vor aşeza două pietre de temelie pentru construirea a două biserici ortodoxe româneşti, românilor ortodocşi care nu se bucură de servicii religioase în limba maternă. Cu acest prilej delegaţia eparhiei Caransebeşului va oferi credincioşilor prezenţi daruri constând în compact discuri cu muzică religioasă în limba română, pliante cu misiune Bisericii Ortodoxe Române, icoane şi cărţi de rugăciuni


Data: 18 mai 2010 • Vizualizări: 1110