Sobor de arhierei la hramul Episcopiei Severinului şi Strehaiei

Sobor de arhierei la hramul Episcopiei Severinului şi Strehaiei
În a doua zi de Crăciun Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a participat la Sărbătoarea Ocrotitorului Eparhiei Severinului și Strehaiei - Sf. Nicodim cel Sfințit de la Tismana
Autor: www.episcopiaseverinului.ro
Sute de credincioși au participat în duh de rugăciune la Sărbătoarea Ocrotitorului Eparhiei Severinului și Strehaiei - Sf. Nicodim cel Sfințit de la Tismana. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de arhierei ai Sfintei noastre Biserici: Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înalpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei.

Sfântul Nicodim este cinstit în chip deosebit pe aceste meleaguri, fiind reorganizatorul vieţii monahale de la nord de Dunăre. Astfel, mănăstirea Vodița este prima mănăstire înființată de Sfântul Nicodim pe teritoriul Țării Românești. Rugăciunile dreptslăvitorilor creştini se vor îndrepta şi către Născătoarea de Dumnezeu, cea care la plinirea vremii a născut pe Mântuitorul Hristos.

Menţionăm şi faptul că în timpul Sfintei Liturghii, arhidiaconul Marian Alin Gigină a primit hirotonia întru preot pe seama Catedralei Episcopale iar la finalul Sfintei Liturghii a primit rangul de iconom stavrofor.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de membrii corului Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei, care la momentul împărtășaniei au încântat pe cei prezenți cu minunatele colinde românești.

Data: 26 decembrie 2016 • Vizualizări: 491