Spectacol caritabil la Oravița

Spectacol caritabil la Oravița
Asociația „Sfânta Ecaterina” din Oravița, în parteneriat cu administrația locală, a organizat concertul caritabil „Nu uita să fii român, nu uita să fii creștin”
Autor: Serviciul Social-Misionar
Pentru credincioșii din Oravița, după-amiaza zilei de sâmbătă, 6 aprilie 2013, a prilejuit o manifestare artistică și cu caracter filantropic de excepție.

Astfel, la inițiativa Asociației „Sfânta Ecaterina” din localitate, în parteneriat cu Primăria orașului Oravița, câteva sute de orăvițeni și invitați din alte localități au fost martorii unui spectacol artistic aparte, desfășurat sub deviza „Nu uita să fii român, nu uita să fii creștin”. Evenimentul a avut în centrul său corul „Eliteea” din Timișoara dirijat de pr. prof. dr. Nicolae Belean, alături de grupul „Aurora” al Liceului General Dragalina din Oravița și de copiii și tinerii de la Centrul Social „Sfânta Ecaterina” din localitate.

În deschiderea manifestării, inspectorul social și pentru activități cu tinerii Mihai Ciucur a transmis, în calitate de reprezentant al Centrului Eparhial, mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, prezentând totodată scopul organizării acestui spectacol. În acest context, a fost evidențiată lucrarea social-filantropică și misionară a Bisericii din Oravița care se află la început de drum, cei prezenți fiind îndemnați să susțină această lucrare atât de necesară și de importantă și să fie solidari cu cei aflați în nevoi.

Programul artistic a debutat cu reprezentația oferită de beneficiarii serviciilor sociale oferite de Asociația „Sfânta Ecaterina”, copii și tineri care au cântat și au rostit poezii specifice perioadei, îmbrăcați în straie populare. Spectacolul a continuat cu câteva frumoase cântări interpretate de grupul de fete „Aurora” al Liceului General Dragalina din localitate, coordonat de doamna profesoară Cristina Zainea.

În cea de-a doua parte a spectacolului, cei prezenți au avut parte de o interpretare de excepție a unor cântări specifice Postului Mare din partea corului „Elitea” condus de pr.prof. dr. Nicolae Belean, momente care au fost aplaudate la scenă deschisă de către publicul orăvițean.

La finalul acestui moment, pe fondul unei atmosfere de emoție și bucurie, părintele Nicolae Belean a îndemnat pe toți cei prezenți la rugăciune și la fapte bune, iar la finalul manifestării, pr. Gelu Moldovan, în calitate de gazdă și președinte al Asociației „Sfânta Ecaterina”, a mulțumit celor prezenți și a oferit diplome de participare tuturor celor care au urcat pe scenă.

Cuvântul de final a aparținut părintelui protopop Petru Berbentia care a evidențiat, la rândul său, frumoasa lucrare social–misioanară din Oravița, îndemnând și încurajând ca această lucrare să continuie și să se dezvolte spre binele comun. De asemenea, părintele protopop a evocat cu nostalgie anii petrecuți alături de părintele profesor Nicolae Belean, evidențiind încă o dată personalitatea celui care a făcut din corul „Eliteea” din Timișoara un nume de referință pe plan național și chiar internațional.

În aplauzele tuturor celor prezenți, după intonarea tradiționalului „La mulți ani” membrii corurilor participante au primit flori, iar cei mici daruri constând în dulciuri din partea organizatorilor.

„Pentru credincioșii din Oravița, dar și pentru episcopia noastră evenimentul din seara aceasta a fost unul deosebit. Pe de-o parte datorită prezenței în mijlocul nostru a unui cor de o înaltă ținută dirijat de un nume de referință al muzicii corale - pr. prof. Nicolae Belean și, pe de altă parte, de faptul că a fost un bun prilej de afirmare și sprijinire a activității social – filantropice a Bisericii din Oravița. Nu în ultimul rând, manifestarea din această seară vine și ca o recunoaștere a frumoasei activități a preoților din Oravița, dar și ca un îndemn pentru noi toți în a spori în dragostea către aproapele mai ales acum, la vremea postului și în așteptarea Bucuriei Învierii” a mărturist Mihai Ciucur.

Fondurile strânse din donațiile credincioșilor vor fi folosite pentru continuarea și dezvoltarea activității social-filantropice a Centrului social și de misiune cu tinerii „Sfânta Ecaterina” din Oravița. Beneficiarii centrului coordonat de prof. Simona Moldovan sunt zece copii din clasele primare care primesc zilnic un prânz cald și meditații, dar și tineri de gimnaziu și liceu care desfășoară aici activități artistice, culturale și cu caracter duhovnicesc.

Data: 7 aprilie 2013 • Vizualizări: 1421