Spectacol caritabil la Reșița

Spectacol caritabil la Reșița
Joi, 27 noiembrie, Episcopia Caransebeșului, alături de Primăria municipiului Reșița, a organizat în Sala cinematografului „Dacia” din Reșița spectacolul caritabil „Dumnezeu lucrează prin oameni”
Autor: Serviciul Cultural
Joi, 27 noiembrie, Episcopia Caransebeșului, alături de Primăria municipiului Reșița, a organizat în Sala cinematografului „Dacia” din Reșița spectacolul caritabil „Dumnezeu lucrează prin oameni”. Spectacolul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru tratamentul post-operator necesar părintelui Moise Gherescu, slujitor la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.

În deschiderea spectacolului, părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului a rostit un cuvânt în cadrul căruia a subliniat: „Ne aflăm în vreme de post și întotdeauna această perioadă de la sfârșitul anului ne îndeamnă să fim mai aproape unii de alții și mai atenți la nevoile sufletești și trupești ale celor din jurul nostru. Apropierea aceasta pe care suntem datori să o facem unii către alții se realizează foarte frumos, așa cum spune și spectacolul, prin oameni și în oameni. Postul Crăciunului este vremea care ne cere să ne apropiem de semeni prin jertfă și prin dăruire”.

Pe scenă au urcat nume sonore ale folclorului bănățean: Petrică Miulescu Irimică, Nicu Novac, Mitru Teleagă și mulți alții care au încântat numerosul auditoriu cu cântece tradiționale populare și colinde. De asemenea la eveniment au participat și autoritățile locale precum și foarte mulți oameni de bine.

Data: 28 noiembrie 2014 • Vizualizări: 1186