Spectacol de colinde a preșcolarilor de la Grădinița „Sf. Filofteia” din Caransebeș

Spectacol de colinde a preșcolarilor de la Grădinița „Sf. Filofteia” din Caransebeș

Album foto
Grădiniţa Sfânta Filofteia din Caransebeş susţine în fiecare an un spectacol de colinde şi poezii în cinstea ocrotitoarei
Autor: Serviciul Prezidial
Grădiniţa Sfânta Filofteia din Caransebeş susţine în fiecare an un spectacol de colinde şi poezii în cinstea ocrotitoarei. Evenimentul s-a desfăşurat luni, 8 decembrie, în Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeş, în prezenţa Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. Înainte de a începe concertul, ierarhul i-a împărtăşit pe toţi preşcolarii cu Trupul şi Sângele Mântuitorului.

În continuare, a urmat momentul artistic, care a constat din susţinerea de colinde şi poezii specifice perioadei susţinute de către micuţi, coordonaţi de cadrele didactice. La eveniment au fost prezenţi părinţi şi bunici ai copiilor, alături de cadrele didactice şi preoţi din Caransebeş. La sfârşitul evenimentului festiv au fost prezentate şi icoanele pe care copiii le-au realizat sub coordonarea doamnelor educatoare.

„Această manifestare de suflet este ca o prelungire a sărbătorii Sfântului Nicolae și a sărbătorii Sfintei Mucenițe Filofteia. Îi felicităm pe toți copilașii care ne-au colindat și au pictat și le felicităm de asemenea și pe doamnele educatoare și învățătoare, care se ostenesc cu timp și fără de timp la instruirea și formarea acestor minunați copii, care vor deveni credincioșii de mâine ai Bisericii noastre dreptmăritoare”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

În final copiii au primit din partea ierarhului diplome şi daruri pentru dăruirea lor în prezentarea spectacolului şi munca pe care au depus-o în realizarea icoanelor. De asemenea, Preasfinţitul Lucian a dăruit calendare cadrelor didactice, părinţilor şi tuturor celor prezenţi.


Data: 8 decembrie 2014 • Vizualizări: 1007