Spectacol de colinde în parohiile Măureni și Șoșdea

Spectacol de colinde în parohiile Măureni și Șoșdea
Ziua de 13 decembrie a fost însemnată cu o aleasă bucurie de credincioşii parohiilor Măureni şi Şoşdea care, cu sprijinul domnului Brian Filimon, au organizat un spectacol de colinde în cele două parohii
Autor: Anita Radics
Ziua de 13 decembrie a fost însemnată cu o aleasă bucurie de credincioşii parohiilor Măureni şi Şoşdea care, cu sprijinul domnului Brian Filimon, au organizat un spectacol de colinde în cele două parohii.

Desfăşurat în preajma Praznicului Naşterii Mântuitorului, spectacolul de colinde a reunit un număr însemnant de credincioşi, aparţinători ai celor două enorii, dar şi oaspeţi şi numeroşi invitaţi sosiţi din diferite părţi ale Banatului.

Părtaşii acestei manifestări s-au putut bucura, prin prezenţa lor, de cântările mai multor coruri, dar şi grupuri vocale, care au adus în inimile credincioşilor daruri cereşti ale Naşterii Mântuitorului. De asemenea, au fost pregătiţi copii care au susţinut momente de recitare chitară-voce.

Finalul serii a fost pus în lumina armoniilor sărbătorilor de iarnă care s-au împletit prin cântec cu glasurile a doi solişti: Ramona Faur şi Tinu Vereşezan, invitatul special al evenimentului.

Scopul cel mare al evenimentului a fost mişcarea localnicilor şi mai ales a tinerilor spre dorinţa de a desfăşura în viitor cât mai multe activităţi de colectiv: activităţi culturale, spirituale şi caritabile, avându-i în centrul lor pe slujitorii celor două parohii ca sprijin.

Una dintre acţiunile care a rezultat de pe urma decurgerii acestui eveniment a fost una caritabilă. Invitaţii şi oaspeţii prezenţi la eveniment au putut aduce daruri pe care le-au depozitat la intrarea în cămin şi care, ulterior, au fost împărţite şi distribuite copiilor nevoiaşi din cele două parohii.

Festivitatea a marcat, totodată, punctul de ridicare al localnicilor şi al tinerilor spre intensificarea misiunii cu aceştia şi organizarea altor evenimente în anul care urmează.

Data: 15 decembrie 2015 • Vizualizări: 694