Spectacol de muzică în Caransebeş

Spectacol de muzică în Caransebeş
În Sala de Festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului, a avut loc un concert de muzică preclasică
Autor: Serviciul Cultural
Miercuri, 17 octombrie a.c., în Sala de Festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului, a avut loc un concert de muzică preclasică. Programul artistic a fost susţinut de către Cora Petrila şi Gabriela Petrila la vioară, Andreea Petrila la violoncel şi Lucian Petrila violă, instrumentişti ai Filarmonicii Banatul din Timişoara. În cadrul acestuia au fost prezentate lucrări ale unor mari compozitori precum Bach, Daquin, Haendel, Leclair, Marcello, Pachelbel, Rameau şi Vivaldi.

Manifestarea culturală a fost realizată în cadrul unui parteneriat existent între Liceului Pedagogic „C.D. Loga” din Caransebeş şi Filarmonica Banatul din Timişoara: „În cadrul parteneriatului cu Filarmonica Banatul din Timişoara, Liceul Pedagogic „C.D. Loga” din Caransebeş desfăşoară un număr de cinci concerte pe parcursul anului şcolar 2012-2013, iar acestea vor avea loc în sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului. Realizăm aceste manifestări culturale în speranţa că tinerii noştri elevi ai Liceului Pedagogic vor beneficia de un program ales de cea mai bună calitate, program realizat de instrumentişti din cadrul Filarmonicii Banatul din Timişoara. Prin acest proiect dorim să culturalizăm cea mai tânără generaţie de elevi, generaţie care acum a intrat în primul an de liceu. Acest parteneriat s-a desfăşurat şi în anii trecuţi, grupul ţintă este format din elevi de liceu şi sperăm că acest parteneriat cu Filarmonica din Timişoara să prindă rădăcini şi să se defăşoare şi în anii care urmează”, a arătat Drăghina Ioan, profesor de muzică al Liceului „C.D. Loga” din Caransebeş.

La eveniment au participat elevi ai Liceului Pedagogic „C.D. Loga” din Caransebeş, cadre didactice ale prestigioasei instituţii de învăţământ din oraşul de pe Timiş şi Sebeş, precum şi numeroşi iubitori de muzică preclasică. În perioada următoare, Sala de Festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului va găzdui şi alte manifestări culturale şi religioase.

Data: 18 octombrie 2012 • Vizualizări: 751