Spectacol închinat Sfinților Trei Ierarhi la Caransebeș

Spectacol închinat Sfinților Trei Ierarhi la Caransebeș

Album foto
Vineri, 29 ianuarie, Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului a găzduit o manifestare cultural-spirituală închinată marilor ierarhi şi dascăli ai Bisericii noastre
Autor: Serviciul Prezidial
În ajunul sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi vineri, 29 ianuarie, Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului a găzduit o manifestare cultural-spirituală închinată marilor ierarhi şi dascăli ai Bisericii noastre. Prima parte a evenimentului a cuprins meditații duhovnicești din principalele opere ale Sfinților Trei Ierarhi, susținute de către elevii seminariști de la Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, însoțiți de părintele profesor arhidiacon Vicențiu Românu.

Părintele profesor, a prezentat auditoriului importanța operelor pe care le-au lăsat cei trei ierarhi teologiei. Totodată, în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului ortodox, s-a arătat necesitatea implicării adulților în educarea corectă a copiilor, scoțând în evidență din textele patristice ale sfinților ierarhi, punerea pe primul plan a educației religios-morale.

În continuare Corul Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, a susținut un concert de cântări psaltice și pricesne închinate sărbătorii. Prezent la festivitate a fost și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a adresat un cuvânt de binecuvântare, apreciind implicarea tinerilor seminariști în astfel de manifestări închinate ocrotitorilor școlilor de teologie. „În această seară elevii seminariști ne-au apropiat, prin cuvântările lor și prin citirile din operele Sfinților Părinți, mai mult de epoca de aur a Bisericii, secolul al 4-lea, când au viețuit și au propovăduit cei trei ierarhi. Îi rugăm pe Sfinții Trei Ierarhi să ocrotească pe mai departe învățământul teologic și să le insufle dascălilor de teologie și tuturor teologilor, elevi și studenți, să ducă o viață autentică în Hristos și să împletească în chip armonios rugăciunea cu teologia, teologia cu Liturghia și Liturghia cu filantropia”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Publicul auditor de la Centrul Eparhial din Caransebeș a fost format din preoți, profesori de religie, tineri de la școlile din localitate, elevi seminariști, precum și credincioși dornici să asculte prețioase învățături din operele Sfinților Trei Ierarhi.


Data: 29 ianuarie 2016 • Vizualizări: 651