Spectacol prepascal „Crucii Tale ne închinăm, Hristoase!”

Spectacol prepascal „Crucii Tale ne închinăm, Hristoase!”

Album foto
În săptămâna dinaintea Praznicului Floriilor, Episcopia Caransebeșului a organizat miercuri, 1 aprilie, un spectacol prepascal intitulat „Crucii Tale ne închinăm, Hristoase!”
Autor: Serviciul Prezidial
În săptămâna dinaintea Praznicului Floriilor, Episcopia Caransebeșului a organizat miercuri, 1 aprilie, un spectacol prepascal intitulat „Crucii Tale ne închinăm, Hristoase!”. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de spectacole a Casei de Cultură din Bocșa, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. În deschiderea manifestării a concertat Corul „Armonia” din Bocșa Română, iar în continuare au urcat pe scenă trei formații corale de la Caransebeș: Corul Episcopiei Caransebeșului, Corul „Tibiscum” al Secției de teologie și Corul Catedralei „Învierea Domnului”. Cele trei formații corale au încântat auditoriul, prezent în număr mare, cu pricesne și cântări bisericești prepascale, avându-l ca dirijor pe părintele profesor Gheorghe Tistu.

„În săptămâna Floriilor am socotit de bine să organizăm mai multe concerte prepascale în orașele mari ale eparhiei noastre. Am adus în această zi vestea cea bună a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos în două orașe importante din Banatul Montan. Ne-am bucurat de prezența multor credincioși, care au venit la această seară duhovnicească, să asculte pricesnele și cântările bisericești interpretate de aceste coruri minunate și le dorim tuturor celor prezenți, multă sănătate, putere și florile virtuților să le împodobească sufletul și inima”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În aceeași zi și reșițenii s-au putut bucura de spectacolul prepascal oferit de cele trei formații corale din Caransebeș. Manifestarea a fost găzduită în Sala „Lira” a Liceului de Artă „Sabin Păuța” din localitate.

„Postul cel Mare în care ne aflăm este pentru noi creștinii o readucere aminte și o recapitulare a istoriei mântuirii, dar este și vreme de pocăință, strădanie și plinătatea nădejdii, întrucât vrem să ajungem la limanul cel lin și neînviforat al biruinței Domnului, adică la Înviere. În acest duh al dorinței noastre de a ajunge la Praznicul Învierii Domnului, Episcopia Caransebeșului a adus la vreme de post, pentru credincioșii din Bocșa și Reșița, ca jertfă de curățire și adevăr, o manifestare spirituală și creștinească, nădăjduind că rugăciunea coriștilor veniți de la Caransebeș să ajungă la sufletele lor”, a arătat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Spectacolul prepascal de la Bocșa și Reșița s-a bucurat de prezența unui auditoriu numeros, printre care au fost oameni de cultură și preoții din cele două orașe. Toți cei prezenți la evenimentul religios-cultural au primit la final iconițe cu Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim.


Data: 2 aprilie 2015 • Vizualizări: 563