Spectacol tradițional de Crăciun la Caransebeș

Spectacol tradițional de Crăciun la Caransebeș

Album foto
Duminică, 10 decembrie, s-a desfășurat la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș Spectacolul tradițional închinat Nașterii Domnului
Autor: Serviciul Cultural
Duminică, 10 decembrie, s-a desfășurat la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș Spectacolul tradițional închinat Nașterii Domnului. Manifestarea a fost susținută de către elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș îndrumați de părintele profesor Pătruț Bănăduc. Spectacolul a cuprins piesa de teatru religios în 9 acte, intitulată „Viflaimul”, scrisă de Victor Ioan Popa, un miniconcert de colinde, Plugușorul, precum și alte obiceiuri legate de perioada în care ne aflăm.

Spectacolul de Crăciun organizat de Episcopia Caransebeșului se înscrie pe aceeași linie de promovare a spiritului autentic al sărbătorilor. La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, precum și preoți și credincioși din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

„Suntem în Postul Crăciunului și întotdeauna avem nevoie de o întărire în credință și cum ne întărim mai bine în dreapta credință, în acest post, decât atunci când ascultăm colindul sfânt și bun, când vedem că tradițiile noastre strămoșești se păstrează și când vedem că tinerii noștrii sunt mesagerii Cuvântului întrupat. Acești tineri sunt într-adevăr mărturisitori ai Pruncului Divin, care s-a născut în vremea aceea în Betleemul Iudeii, dar El se naște în toată vremea și în tot ceasul în inimile și sufletele noastre. Vreau să cred că această seară cultural-artistică ne-a adus o bucurie și privindu-i pe acești tineri ne aducem aminte de păstorii și magii care L-au colindat pentru prima dată pe Pruncul Ceresc”
, a spus Preasfințitul Lucian la final.

Același spectacol va avea loc și la Palatul Cultural din Reșița, sâmbătă, 16 decembrie, începând cu ora 17:00.


Data: 11 decembrie 2017 • Vizualizări: 1053