Spectacol tradițional închinat Nașterii Domnului

Spectacol tradițional închinat Nașterii Domnului
În perioada dinaintea Sărbătorii Nașterii Domnului, Episcopia Caransebeșului împreună cu Radio Reșița, organizează o serie de manifestări specifice sărbătorilor de iarnă în vederea ajutorării persoanelor bolnave de cancer
Autor: Serviciul Cultural
Sărbătorile Crăciunului, Anul Nou și Boboteaza sunt zugrăvite în universul colindelor noastre românești în cele mai frumoase culori ale purității. Nașterea Domnului din Preacurata Fecioară. prospețimea Anului Nou, apele sfințite ale Bobotezei, îngerescul chipul al Sfântului Ioan, bradul de Crăciun, toate au rostul de a ne aduce aminte, că cel puțin două săptămâni din an, putem fi mai buni la inimă, mai frumoși în gândire și mai curați la suflet.

Anul acesta în perioada dinaintea Sărbătorii Nașterii Domnului, Episcopia Caransebeșului împreună cu Radio Reșița, organizează o serie de manifestări specifice sărbătorilor de iarnă în vederea ajutorării persoanelor bolnave de cancer. Primul spectacol intitulat „Tinerii actori”, se va desfășura la Oravița, luni, 12 decembrie, în cadrul căruia se va lansa apelul pentru donarea de fonduri ce se vor direcționa spre prima Clinică de recuperare Oncologică din țara noastră, Clinica Nera.

Protagoniștii sunt elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, ajutați de elevi de la liceele din Caransebeș și îndrumați de părintele profesor doctor Pătruț Bănăduc și părintele profesor Gheorghe Tistu. Spectacolul care va începe la ora 18:00 și se va desfășura în Sala Casei de Cultură din Oravița, conține o piesă de teatru, un mini concert de colinde, evocându-se de asemenea și obiceiuri legate de perioada în care ne aflăm.

Data: 12 decembrie 2016 • Vizualizări: 864