Spectacolul caritabil „Dar din Darul de Crăciun” la Bocșa

Spectacolul caritabil „Dar din Darul de Crăciun”  la Bocșa
Casa de Cultură Orășenească din Bocșa a găzduit, în după amiaza zilei de luni, 19 Decembrie 2016, spectacolul caritabil „Dar din darul de Crăciun”
Autor: Departamentul de tineret
Casa de Cultură Orășenească din Bocșa a găzduit, în după amiaza zilei de luni, 19 Decembrie 2016, spectacolul caritabil „Dar din darul de Crăciun”, organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de o serie de instituții de învățământ și cultură locale: Liceul Teoretic „Tata Oancea”, Bibliotecă orășenească „Tata Oancea” și Casa de cultură Bocșa.

Andra Jurca, una dintre tinerele organizatoare a precizat: „plecând de la ideea de a organiza o seară de colinde și de a ajuta sufletele aflate în nevoie, am reușit să îmbinăm aceste doua momente frumoase care înveselesc sufletele noastre și așa am ajuns la ideea de a organiza acest eveniment caritabil, gândindu-ne să ajutăm oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. Așa cum ne învață Mântuitorul să ne iubim aproapele, noi tinerii ne-am gândit acum în prag de sărbători să punem în practică aceste cuvinte ale Sf. Ioan Gură de Aur: Sărbătorile creștine trebuie să fie vădite de fapte bune, de evlavie sufletească și de viețuire curată, nu numai la suprafață, nu numai decor teatral”.

După cuvântul de bun venit al domnului Dan Liuț – directorul Casei de Cultură bocșene, au urcat pe scenă, rând pe rând, grupuri de copii și tineri de la toate cele trei centre de tineret din Bocșa – „Mihail Gașpar” Bocșa Montană, Vasiova și „Sf. Stelian” Bocșa Română, precum și de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” Bocșa Română. La final, corul ATOR Banatul de Munte, condus de pr. Prof. Gheorghe Tistu a încântat asistența cu un buchet de colinde, urmat de interpretarea de către toți participanții a colindului „O, ce veste minunată”.

În cadrul evenimentului, au fost transmise mesaje de felicitare și încurajare de către d-na prof. Univ. dr. Lavinia Popp, din partea Facultății de Asistență Socială a Universității „Eftimie Murgu” Reșița, pr. Mihai Ciucur, din partea Centrului eparhial și George Lăpădat din partea ATOR Banatul de Munte.

Denisa Muntean din Bocșa, mărturisește, la rândul ei: „Această seară a fost una minunată, ci nu numai, intr-adevăr binecuvântată. A fost o seară plină de emoții, fericire. Am râs împreună și chiar am fost atinși până la lacrimi de colindele interpretate duios și lin. Am avut reprezentanți de seamă, ce ne-au susținut nu numai trupește, ci și sufletește. Pe scurt, ne-am umplut inimile de binecuvântare și bunăvoință”.

Roxana Lupu în vârstă de 17 ani, a concluzionat: „Evenimentul a fost frumos, noi ne-am simțit bine și sper că și cei din public alături de noi. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această zi binecuvântată, în care am putut fi împreună și în care am simți cum Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos se apropie, luminând inimile noastre”.

Fondurile obținute vor fi direcționate, la fel ca și în cazul celorlalte spectacole organizate în această perioadă, către Clinica de Oncologie Nera, cel mai important proiect medical-filantropic din județul Caraș-Severin.

Data: 21 decembrie 2016 • Vizualizări: 772