Spectacolul caritabil „Dar din darul de Crăciun” la Caransebeș

Spectacolul caritabil „Dar din darul de Crăciun” la Caransebeș
Sâmbătă, 17 decembrie, la Casa de Cultura „George Suru” din Caransebeş a avut loc un spectacol de caritate sub emblema „Dar din darul de Crăciun”
Autor: Departamentul de tineret
Sâmbătă, 17 decembrie, la Casa de Cultura „George Suru” din Caransebeş a avut loc un spectacol de caritate sub emblema „Dar din darul de Crăciun”, organizat de Consiliul Şcolar al Elevilor de la Seminarul Teologic Episcop „Ioan Popasu” din Caransebeş şi de Asociația Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte, în parteneriat cu Consilile Şcolare ale Elevilor celor două Colegii Naționale: „Traian Doda”, respectiv „C.D.Loga” din oraş.

Prin organizarea acestui spectacol s-a urmărit strângerea de fonduri pentru Clinica de Oncologie de la Nera, singura clinică de acest gen din țara noastră. Astfel, pentru strângerea de fonduri s-au realizat bilete de intrare pentru spectacolul de caritate, ele având stabilit un preț anume, iar la finalul spectacolului, la ieşirea din sală, a fost aşezată o urnă în care oamenii au putut dona, fiecare după posibilități, o sumă de bani care să ajute la ridicarea Clinici de Oncologie. Fiecare dintre participanți au avut câte un moment frumos organizat, astfel încât spectatorii veniți să îşi umple inima de bucurie.

În deschiderea spectacolului corul „Ecumenica” al Colegiului Național „Traian Doda”, corul Asociației Tinerilor Ortodocşi din Bantul de Munte şi corul „Timotei Popovici” al Seminarului Teologic Ortodox din Caransebeş au încântat cu colindele lor, frumos interpretate de tinerii elevi, dar şi studenți. Apoi a urmat pe scenă, tânăra solistă Adela Jurchescu, o interpretă de muzică populară foarte cunoscută, care a încântat cu vocea ei.

Apoi, tinerii elevi ai Colegiului Național „C.D.Loga” din Caransebeş au încântat şi ei prin interpretarea unei piese de muzică moderne. În încheiere Ansamblul „Junii Gugulani”, conduşi de către domnul coregraf Adrian Jurchescu au dansat o suită de brâuri bărbăteşti, un joc de pe Valea Timişului şi un joc de hore, ardelene şi doine din țara Gugulanilor, creând un moment frumos şi de bucurie. Între fiecare moment al spectacolului, tânarul elev seminarist Românu Claudiu a recitat câte-o poezie în grai bănățean, creație proprie.

Participanții, dar şi spectatorii prezenți la spectacolul de caritate s-au bucurat că prin acest act ei pot fi numiți „ctitori” ai viitoarei Clinici de Oncologie de la Nera

Data: 19 decembrie 2016 • Vizualizări: 649