Spectacolul caritabil „Fie la toată casa lumină”

Spectacolul caritabil „Fie la toată casa lumină”
„Fie la toată casa lumină” a fost deviza sub care, duminică 22 decembrie, a avut loc un spectacol caritabil de înaltă ținută artistică pe scena căminului cultural din localitatea Moniom – cartier al municipiului Reșița
Autor: Pr. Mihai Ciucur
Evenimentul a fost organizat de Parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate, cu sprijinul și participarea teologului Claudiu Radu Murariu din Reșița și a avut drept scop principal strângerea de fonduri pentru întrajutorarea unei familii din Câlnic a cărei locuință a fost grav afectată de un incendiu. Au participat un număr mare de locuitori și fii ai satului, invitați din Reșița și Câlnic, dar și grupuri de credincioși sosiți de la Anina și Oravița, în frunte cu părintele Gheorghe Șuveți și părintele Gelu Moldovan.

În deschiderea programului au evoluat copiii din Moniom, coordonați de prof. Georgiana Ciucur, care au colindat și au interpretat o scenetă în grai bănățean. Costumele populare și farmecul specific vârstei au avut darul să-i bucure pe toți cei prezenți: părinți, bunici, fii ai satului, invitați. A urmat, apoi, momentul central al spectacolului, susținut într-o manieră cu totul originală de studentul teolog Claudiu Radu Murariu care a interpretat, acompaniat de chitară, melodii de sezon, colinde, precum și cântece închinate Revoluției din decembrie 1989. Prestația plină de sensibilitate și trăire artistică a avut darul să-i impresioneze până la lacrimi pe cei care au asistat în număr mare la spectacol.

În final preotul paroh a mulțumit tânărului artist și tuturor celor care au participat la eveniment, invitându-i, totodată, pe toți cei prezenți să contribuie, după puteri, la sprijinirea semenilor lor greu încercați. „Evenimentul din seara aceasta ne-a demonstrat în primul rând că putem fi uniți și solidari în sprijinirea aproapelui, dar ne-a oferit și șansa să ne bucurăm de un spectacol de calitate, susținut cu multă dăruire de un artist sensibil și dedicat misiunii Bisericii noastre” a subliniat, în final, pr. paroh Mihai Ciucur.

Evenimentul artistic este parte integrantă a unei campanii umanitare de anvergură inițiată de Biserica din Moniom, alături de credincioșii din Câlnic, prin care se dorește acordarea de sprijin pentru refacerea casei distruse de incendiu în urmă cu trei săptămâni. Până în prezent s-a reușit strângerea unei sume consistente de bani din donațiile credincioșilor și tot în acest scop, toate fondurile strânse cu ocazia tradiționalului colind de Crăciun în localitatea Moniom vor fi donate familiei afectate.

Data: 23 decembrie 2013 • Vizualizări: 621