Spectacolul „Părinți și copii de ieri și de azi” la Reșița

Spectacolul „Părinți și copii de ieri și de azi” la Reșița
În organizarea Centului de Tineret Reșița Montană al Episcopiei Caransebeșului, vineri, 7 iunie, a avut loc la Palatul Cultural din Reșița spectacolul artistic „Părinți și copii de ieri și de azi”
Autor: Serviciul Social-Misionar
Manifestarea s-a derulat în contextul Zilei Internaționale a Copilului, dar, mai ales, sub auspciile Duminicii Părinților și copiilor în Biserica Ortodoxă Română. A fost, în același timp, o modalitate de promovare a activităților copiilor și tinerilor din centrele de tineret și voluntariat ale Episcopiei Caransebeșului, dar și o invitație adresată tinerilor de a veni în tinda bisericii unde pot învăța lucruri frumoase și folositoare. La eveniment au participat copii și tineri din Reșița, Caransebeș și Oravița, dar și părinți, cadre didactice și preoți din cele trei orașe. Centrul Eparhial a fost reprezentat de Mihai Ciucur, inspectorul pentru activitățile cu tineretul, fiind de asemenea prezenți pr. Petru Berbentia – protopopul Reșiței și pr. Boris Tasici și pr. Cristian Manole de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” Reșița Montană. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Centrului social și de misiune cu tinerii „Sf. Ecaterina” din Oravița, coordonați de pr. Gelu Moldovan.

În debutul spectacolului, membrii centrului de tineret de la Reșița au prezentat, sub îndrumarea prof. Georgiana Ciucur, un moment artistic sub forma unei scenete despre părinți și copii de ieri și de azi, o paralelă între familia de azi și cea de altă dată, specficică satului românesc. Portul popular și vorbirea în grai bănățean au sporit farmecul și frumusețea momentului artistic pus în scenă de copii. În continuarea spectacolului, copiii au interpretat melodii de ieri și de azi, într-o alternanță expresivă a muzicii din trecut și a celei din prezent, iar Răzvan Gîrbovan – elev la Liceul de Artă „Sabin Păuța” care a interpretat câteva melodii populare din Banat.

În cea de-a doua parte membrii trupei de teatru „Credo” a Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, coordonați de prof. Petrișor Rada, au smuls ropote de aplauze cu o reprezentație deosebită a piesei de teatru „Cerere în căsătorie”, o adaptare după A.P. Cehov. În final, coordonatorul Centrului de voluntariat al episcopiei a făcut un apel și o invitație celor prezenți la voluntariatul în Biserică pentru promovarea și practicarea valorilor creștine autentice.

„Demersurile tot mai numeroase ale Bisericii noastre – atât la nivel de Centru Eparhial, cât și la nivel de parohie – în lucrarea misionară cu tânăra generație încep să-și arate roadele. Astfel că spectacolul din seara aceasta a reprezentat, pe lângă reprezentația artistică gustată din plin de publicul reșițean și un moment de reuniune și de comuniune a tinerilor, copiilor și coordonatorilor lor din cele trei orașe reprezentative ale episcopiei noastre: Reșița, Caransebeș și Oravița” a concluzionat Mihai Ciucur – inspector pentru activitățile cu tinerii în Episcopia Caransebeșului.

Evenimente similare, care au în centrul lor formarea și educarea tinerei generații în spiritul valorilor ortodoxe, vor avea loc în perioada următoare și în alte localități de pe cuprinsul Eparhiei Caransebeșului, în special în mediul rural.


Data: 9 iunie 2013 • Vizualizări: 1281