Spectacolul tradițional de colinde „Asta-i sara de ajun!” la Caransebeș

Spectacolul tradițional de colinde „Asta-i sara de ajun!” la Caransebeș
Episcopia Caransebeșului, Consiliul Județean Caraș-Severin și Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș au organizat, joi, 11 decembrie, spectacolul tradițional de colinde „Asta-i sara de ajun!”
Autor: Serviciul Cultural
Episcopia Caransebeșului, Consiliul Județean Caraș-Severin și Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș au organizat, joi, 11 decembrie, spectacolul tradițional de colinde „Asta-i sara de ajun!”. Pe scena din sala „Aula Musei Caransebesiesis” a muzeului caransebeșan au urcat corul Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu”, corul „Tibiscum” al Secției de Teologie Ortodoxă Didactică, corul Grădiniței P. P. 4 din Caransebeș, corul Liceului Bănățean din Oțelu Roșu, corul Catedralei episcopale „Învierea Domnului” și „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș și Corul Atleților Clubului Sportiv Școlar Caransebeș.

Delegatul Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransbeșului la acest eveniment a fost părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului. „Într-o definiție simplă colindele sunt minunate creații creștine care ne conduc către peștera Betleemului, locul unde s-a născut Domnul Hristos. Și pentru că suntem în această atmosferă de mergere către Betleem trebuie să avem în minte și exemplul magilor care pe drumul lor către Hristos au învățat multe iar atunci când au plecat înapoi s-au întors pe altă cale în țara lor. Această altă cale este o cale mai bună, o cale mai sinceră și o cale mai apropiată de Dumnezeu, Cred că acesta este mesajul pe care Crăciunul îl aduce tuturor creștinilor să fim mai buni, să fim mai ingăduitori, să fim mai aproape de Dumnezeu. Acest concert ne-a adus prin versul și cântul minunat mai aproape de acest drum bun pe care trebuie să îl urmăm în viață”, a precizat părintele Daniel Alic în cuvântul rostit la finalul manifestării. Toți colindătorii au primit din partea organizatorilor daruri.

Data: 12 decembrie 2014 • Vizualizări: 918