Spovedanie și comuniune pentru tinerii din Moldova Nouă

Spovedanie și comuniune pentru tinerii din Moldova Nouă
Cu ocazia săptămânii duhovnicești din Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe, Moldova Nouă, parohie pe raza căreia activează și un rodnic Centru de tineret, s-a bucurat de prezența vie și lucrătoare a micilor ei credincioși.
Autor: Pr. Laurențiu Panciu
Urmând tradițiilor vechi ale creștinismului se observă nevoia omului de a fi mereu aproape de Dumnezeu. Astfel, cu ocazia săptămânii duhovnicești din Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe, Moldova Nouă, parohie pe raza căreia activează și un rodnic Centru de tineret, s-a bucurat de prezența vie și lucrătoare a micilor ei credincioși.

Deveniți adevărați apostoli pentru colectivul unde învață, tinerii de la Centrul de Tineret cu același nume, elevi ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Moisi” din localitate, au venit la biserica parohială împreună cu doamna prof. de Religie, spre a primi Sfânta Taină a Spovedaniei alături de colegii și prietenii lor. Aici au fost întâmpinați de părintele Bogoliub Martinovici, protopop de Moldova Nouă și responsabilul Centrului Inovativ de Tineret, părintele Laurențiu Panciu.

În cadrul duhovnicesc al unui adevărat ,,laborator duhovnicesc”, în biserica aflată sub ocrotirea Purtătorului de Biruință Gheorghe, preaonoratul părinte protopop a ținut un frumos cuvânt despre simbolismul acestei Sfinte Taine, precum și despre modul corect de a ne raporta la Hristos și Biserică.

Toți tinerii au primit dezlegare pentru a putea plini ceea ce au început, prin Sfânta Taină a Euharistiei, participând cu toții la Sfânta Liturghie, iar seara la Sfântul Maslu.

Data: 1 decembrie 2014 • Vizualizări: 900