Studenții teologi din Caransebeș și-au cinstit ocrotitorii

Studenții teologi din Caransebeș și-au cinstit ocrotitorii

Album foto
Studenții teologi de la Secția de Teologie-Didactică din Caransebeș au prezentat sâmbătă, 30 ianuarie, un spectacol închinat Sfinților Trei Ierarhi
Autor: Serviciul Prezidial
Studenții teologi de la Secția de Teologie-Didactică din Caransebeș au prezentat sâmbătă, 30 ianuarie, un spectacol închinat Sfinților Trei Ierarhi. Manifestarea spiritual-culturală la care a luat parte și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a desfășurat în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial. În deschidere a fost prezentată de către părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului cartea părintelui profesor dr. Vasile Petrica, „Academia Teologică Ortodoxă din Caransebeș”, editura David Press Print, Timișoara, 2015. În continuare părintele profesor Lucian Bot a susținut o meditație din operele patristice ale marilor dascăli și ierarhi ai Bisericii noastre cu referire la educația tinerilor.

„Studenții teologi ne-au încântat atât prin cântare, cât și prin mesajul Sfinților Trei Ierarhi adresat tinerilor, pentru că în acest an toate comunicările se axează pe tema generală dată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre și anume educația religioasă a tinerilor creștini ortodocși. Îi cinstim pe ocrotitorii școlilor teologice și prin Liturghie, dar și prin aceste manifestări, căci ei ne-au arătat cu multă precizie calea către Împărăția Cerurilor, cale pe care Hristos ne-a arătat-o atunci când a venit în lume, dar sfinții părinți au precizat toate amănuntele ca noi să nu ne rătăcim, ci să credem cu adevărat în Hristos Dumnezeu și Omul”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Auditoriul numeros a fost încântat de un recital muzical la pian în interpretarea studentului teolog Milan Ristic, precum și de piesele corale ale Corului Secției de Teologie-Didactică din Caransebeș, dirijat de părintele profesor Gheorghe Tistu.


Data: 1 februarie 2016 • Vizualizări: 683