Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți” la Coronini

Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți” la Coronini

Album foto
Campusul de vară de la Coronini al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița găzduiește în perioada 21-26 august 2016 cea de-a opta ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți”, organizată de Episcopia Caransebeșului
Autor: Departamentul de Tineret
Campusul de vară de la Coronini al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița găzduiește în perioada 21-26 august 2016 cea de-a opta ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți”, organizată de Episcopia Caransebeșului.

Beneficiarii acestei tabere sunt copii cu vârste între 10-14 ani din mai multe orașe ale eparhiei – Reșița, Oravița, Anina și Moldova Nouă, membri ai centrelor de tineret din aceste localități, care au obținut rezultate deosebite la activitățile derulate în centre. Acestora li se adaugă două delegații de copii însoțiți de preoți coordonatori, din Episcopia Covasnei și Harghitei – cu care Episcopia Caransebeșului are strânse relații de colaborare în proiectele dedicate tinerilor, dar și, în premieră, din Episcopia Slatinei și Romanaților.

Cei 25 de copii prezenți vor participa pe parcursul acestei săptămâni la două ateliere artistice – unul de sculptură în lemn și altul de pictură, vor participa la un program de rugăciune și formare duhovnicească și, desigur, la un program de jocuri și drumeții în aer liber. Tabăra a debutat cu un moment de rugăciune săvârșit de preoții prezenți și a continuat cu jocuri de intercunoaștere între copiii sosiți din diferite locuri ale țării.

„Ne bucurăm că la această ediție avem bucuria de a avea în mijlocul nostru și copii din alte zone ale țării – județele Olt și Harghita, încurajând astfel comuniunea în numele credinței între copii din zone geografice diferite, dar cu aceleași idealuri și principii de viață creștină. Ne dorim să dezvoltăm aceste schimburi de copii și tineri între eparhii, deoarece ele oferă șansa unui schimb de experiență pentru formatori pe de-o parte, dar și posibilitatea tinerilor de a cunoaște locuri și oameni noi, menite să-i încurajeze în evoluția lor în plan spiritual, pe de altă parte” a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului, dar și al taberei de la Coronini.

Programul taberei conține, printre altele, participarea la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Gornea de pe Clisura Dunării, dar și vizita Preasfințitului Părinte Lucian, care va fi prezent în mijlocul copiilor vineri, 26 august, la finalul taberei. Nu vor lipsi plimbările pe Dunăre, serile tematice și tradiționalul foc de tabără.

Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți” a debutat în Episcopia Caransebeșului cu fix patru ani în urmă, prima ediție desfășurându-se la Mănăstirea Almăj-Putna, în perioada 21-23 august 2012. „Îi mulțumim lui Dumnezeu că în acești patru ani de când organizăm tabere în eparhia noastră, am reușit de fiecare dată să oferim copiilor și tinerilor noștri șansa de a participa gratuit la aceste tabere, recompensându-i și motivându-i să rămână alături de Biserica noastră și de învățăturile morale pe care le promovăm” a arătat părintele Mihai Ciucur.

Data: 22 august 2016 • Vizualizări: 1982