Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți” la Coronini

Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți” la Coronini

Album foto
Campusul de vară de la Coronini al Universității „Eftimie Murgu” Reșița găzduiește în perioada 30 iunie – 6 iulie 2017 cea de-a noua ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți”
Autor: Departamentul de tineret
Campusul de vară de la Coronini al Universității „Eftimie Murgu” Reșița găzduiește în perioada 30 iunie – 6 iulie 2017 cea de-a noua ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți”, organizată de Episcopia Caransebeșului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian.

Sâmbătă 1 iulie au debutat atelierele de pictură și dans de societate, iar la orele serii tinerii din ATOR Banatul de Munte au organizat o seară duhovnicească având ca temă duhovnicul și importanța Tainei Sfintei Spovedanii.

Duminică 2 iulie copiii, alături de tinerii atoriști și formatorii taberei au participat la Sf. Liturghie săvârșită la Mănăstirea Gornea de către părintele Mihai Ciucur – inspector eparhial, alături de protopopul de Moldova Nouă – părintele Bogoliub Martinovici. Răspunsurile la strană au fost date de către tinerii atoriști, iar o parte dintre copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine. După sfânta slujbă cei prezenți au participat la o cateheză interactivă despre viața și personalitatea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. La orele serii, copiii și tinerii au avut parte de o plimbare cu vaporul pe Dunăre, ocazie cu care au vizitate mai multe obiective turistice din zonă.

În fiecare seară, copiii participă la seri tematice menite să le pună în valoare aptitudinile artistice și talentele, dar și să le ofere șansa lucrului în echipă și socializării directe.

Joi 6 Iulie, în ultima zi a taberei, începând cu ora 15.00, va avea loc festivitatea de premiere, precum și vernisajul expoziției de icoane realizate de copii în tabără.

Beneficiarii taberei sunt 27 de copii cu vârste între 8-12 ani, membri ai centrelor de tineret din Reșița, Oravița și Anina, precum și copii proveniți din familii aflate în risc de excluziune socială din municipiul Reșița, beneficiari ai programelor de incluziune socială derulate de Organizația „Salvați copiii”.

Data: 1 iulie 2017 • Vizualizări: 1249