Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți” la Vărădia

Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți” la Vărădia

Album foto
În această perioadă se desfășoară, la Complexul de agrement „Arcidava” de la Vărădia, cea de-a zecea ediție a tradiționalei tabere de creație „Credință și artă pentru toți”
Autor: Departamentul de tineret
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în această perioadă se desfășoară, la Complexul de agrement „Arcidava” de la Vărădia, cea de-a zecea ediție a tradiționalei tabere de creație „Credință și artă pentru toți”, organizată de Episcopia Caransebeșului.

Participanții sunt 30 de copii cu vârste între 7 și 12 ani din municipiul Reșița, dar și din orașele Caransebeș, Anina și Băile Herculane, în mare parte proveniți din familii cu posibilități materiale reduse și cu risc de excluziune socială. Participă, de asemenea, copii cu rezultate foarte bune la învățătură, elevi ai Școlii Gimnaziale numărul 7 din municipiul Reșița.

Deschiderea taberei a avut loc luni, 5 februarie 2018, cu o slujbă de Te-Deum oficiată de părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al eparhiei, care a transmis și cuvântul de binecuvântare al Preafințitului Părinte Lucian.

Pe parcursul celor șase zile, copiii vor participa la un atelier de iconografie – coordonat de prof. Georgiana Ciucur, la un atelier de dezvoltare personală „Cum ne alegem prietenii?” - coordonat de psih. Christina Buliga, precum și la un program duhovnicesc, de rugăciune și formare spirituală. Nu vor lipsi jocurile și concursurile educative, serile tematice și activitățile de relaxare, specifice vârstei.

În tabără sunt prezenți, de asemenea, tineri liceeni și studenți – membrii ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – care participă în calitate de voluntari, sprijinind desfășurarea activităților specifice.

„La fel ca și prima ediție a taberei noastre – desfășurată în vara anului 2012 – tabăra de față are un pronunțat caracter social, pentru că mare parte dintre copiii prezenți provin din familii aflate în dificultate – familii cu mulți copii și posibilități materiale reduse, familii monoparentale, copii aflați în plasament, sau cu părinți plecați la lucru în străinătate. De asemenea, un alt segment important al beneficiarilor îl constituie copiii cu rezultate foarte bune la înățătură, precum și copii care s-au evidențiat în activitățile centrelor de tineret ale eparhiei”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul taberei. Acesta a mai adăugat că „tinerii voluntari de azi sunt beneficiarii din anii trecuți ai taberei, care împlinescu, în mod firesc, cuvântul Scripturii: «purtați-vă sarcinile unii altora (Galateni 6,2)». Se cuvine, de asemenea, să aducem un cuvânt de mulțumire oamenilor de bine din municipiul Reșița care au sprijinit organizarea taberei, oferind posibilitatea mai multor copii fără posibilități din municipiu de a participa în tabără”.

Cu binecuvântarea chiriarhului, Episcopia Caransebeșului desfășoară, începând cu anul 2012, un atractiv program de tabere, școli de vară, pelerinaje și excursii tematice oferite copiilor și tinerilor, în scopul promovării în rândul acestora a unor valori autentice și principii sănătoase de viață creștină.

Data: 5 februarie 2018 • Vizualizări: 632