Tabăra de creaţie „Credință și Artă pentru toți”, ediţia a II-a

Tabăra de creaţie „Credință și Artă pentru toți”, ediţia a II-a
Sectorul Social – Filantropic, Misionar și Activități cu Tineretul al Episcopiei Caransebeșului organizează în perioada 7-12 ianuarie 2013, la Băile Herculane, cea de-a doua ediție a taberei de creație „Credință și Artă pentru toți”, în cadrul proiectului „Tineri în Biserică”
Autor: Mihai Ciucur
La tabăra de creaţie vor participa 25 de copii cu vârste între 10-15 ani din parohiile partenere în cadrul proiectului mai sus amintit, din orașele Reșița, Oravița, Anina, Bocșa și Moldova Nouă. Este vorba de 15 copii merituoși, câștigători ai concursurilor de cunoștințe religioase organizate sub deviza „Să ne cunoaștem credința” și 10 copii proveniți din familii cu risc de excluziune socială.

Pe parcursul celor cinci zile, copiii vor fi initiați în tainle sculpturii în lemn, sub îndumarea sculptorului George Molin, vor învăța să confecționeze icoane din semințe, vor participa la o prezentare interactivă pe teme de apicultură și vor lua parte zilnic la un program religios. De asemenea, copiii vor participa la activități interactive cu caracter instructiv - educativ și ludic, precum și la discuții libere cu organizatorii.

La finalul taberei, lucrările realizate de copii vor fi expuse și vernisate în cadrul unei festivități care se va bucura de prezența Preasfinţitului Lucian, Episcopul Caransebeșului și a altor invitați. Momentul festiv va avea loc la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din Băile Herculane sâmbătă 12 ianuarie 2013.

Acțiunea este parte componentă a proiectului „Tineri în Biserică” derulat în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013 de Episcopia Caransebeșului în protopopiatele Reșița și Moldova Nouă și la care au participat până în prezent un număr de 80 de copii din ciclul gimnazial.

Data: 5 ianuarie 2013 • Vizualizări: 1376